Pe cine a desființat Mirel Rădoi după umilința din Norvegia. „Mi se pare incredibil”

Marian Cărăvan 12.10.2020, 10:09
Pe cine a desființat Mirel Rădoi după umilința din Norvegia. „Mi se pare incredibil”

Naționala României a încheiat în genunchi periplul în nordul Europei. După ce au pierdut barajul pentru EURO cu Islanda, „tricolorii” au fost umiliți de Norvegia, în Liga Națiunilor. Selecționerul Mirel Rădoi a tunat și a fulgerat după eșecul umilitor de la Oslo.

Pe cine a desființat Mirel Rădoi după umilința din Norvegia

După 1-2 cu Islanda, la Reykjavik, în semifinala play-off-ului pentru EURO 2020, echipa națională de fotbal a României a rămas în nordul Europei, pentru un meci din Liga Națiunilor. A fost un dezastru, o umilință națională. Norvegia a surclasat România cu un neverosimil 4-0, la Oslo, iar asta a declanșat un adevărat „tsunami” de comentarii și critici la adresa fotbaliștilor convocați de Mirel Rădoi. Selecționerul nu a mai rezistat și a răbufnit după umilința din Norvegia. 0-4 nu este rezultatul pe care l-au vizat tricolorii. Unul dintre jucători este criticat foarte dur, chiar dacă Mirel Rădoi se ferește să dea nume.

„Îmi este greu să înțeleg cum un jucător cu o calitate tehnică foarte bună să nu fie în stare să facă o preluare sau să aibă o exprimare mai bună, la nivel de echipă.

Știm că suferim din punct de vedere fizic, dar încercăm să ne luptăm cu adversarul. Nu îi acuz public pe jucători și nu o să o fac nici de data aceasta.

O să-mi pun cenușă în cap. Îmi este foarte rușine de rușinea dumneavoastră și de rușinea colegilor de aici, de cei care au văzut această partidă și de felul cum ne-am prezentat, din toate punctele de vedere. Putem să vorbim oricât despre tehnică și tactică… În seara asta, un popor întreg a trăit o umilință”, a spus Mirel Rădoi după umilința din Norvegia.

România – eșec la Reykjavik, umilință la Oslo. Săptămână de coșmar pentru „tricolori”

Naționala de fotbal a României pornea cu mari speranțe spre nordul continentului. Mai întâi pentru barajul cu Islanda. Primul eșe, 1-2, și „tricolorii” spuneau deja adio turneului final al EURO 2020. Ne îbtoarcem la Liga Națiunilor, competiție în care echipa condusă de Mirel Rădoi avea o victorie și un egal după primele două meciuri. Dar, ceea ce s-a întâmplat la Oslo a fost o adevărată umilință, pentru o săptămână de coșmar a „tricolorilor”.

După ce a ratat calificarea la EURO 2020, România a fost surclasată de Norvegia, într-un meci în care scorul putea fi şi mai mare. Asta în ciuda faptului că România a început destul de bine meciul de la Oslo, iar în minutul 7, Cicâldău a tras de la 25 de metri, însă mingea a fost prinsă de portarul norvegian. Peste câteva secunde, Bancu a șutat de la 22 de metri, dar mingea a trecut pe lângă buturi. Norvegia a preluat apoi controlul, iar ceea ce a urmat știm de acum cu toții.

Erling Braut Haaland, cu un hat-trick (minutele 13, 64 și 74), şi Alexander Soerloth, cu un gol (min. 39) şi un assist la ultima reuşită, alături de Martin Oedegaard, cu pase decisive la primele două goluri ale lui Haaland, au făcut diferenţa de pe tabelă. Cu această victorie, Norvegia trece în fruntea grupei, cu șase puncte, din trei meciuri. România este pe poziția secundă, cu 4 puncte, tot din trei meciuri.

Programul următoarelor meciuri ale naționalei
*România – Austria (14 octombrie, ora 21:45)
*România – Norvegia (15 noiembrie, ora 21:45)
*Irlanda de Nord – România (18 noiembrie, ora 21:45)

Urmăriți Impact.ro și pe