De ce e bine să pui mălai în grădină, dacă stai la casă. Efectul este total neașteptat

Mihnea Tălău, Sorin Barbu 31.03.2023, 20:50
De ce e bine să pui mălai în grădină, dacă stai la casă. Efectul este total neașteptat

Puțină lume știe că mălaiul, folosit de gospodine în bucătărie, este și un ingredient foarte folositor în grădină, mai ales că nu este toxic pentru animalele de companie sau copii. Un truc simplu te ajută să scapi, cu ajutorul său, de buruienile din curte.

Mălaiul și-a câștigat și „reputația” de a fi util ca erbicid natural

Astfel, poate fi folosit materialul rezultat din procesul de măcinare a porumbului, care este folosit pentru hrănirea animalelor în principal, dar acum și-a câștigat și „reputația” de a fi util ca erbicid pentru buruieni, scrie Playtech.ro.

Buruienile pot ajunge să fie „casă” pentru o mulțime de insecte și dăunători, fapt pentru care ar trebui îndepărtate neapărat de lângă plante. Asta pe lângă faptul că, odată crescute mar, ele ajung să sufoce frumoasele flori și plante de grădină. Așadar, cel mai indicat este să scapi de ele, mai ales că există atâtea soluții pentru a le elimina definitiv.

Practic, folosirea mălaiului sau a făinii de porumb este bun la combaterea buruienilor din grădină. Mălaiul nu distruge buruienile, ci le oprește dezvoltarea datorită cantității mari de gluten pe care o are.

Ce fel de mălai consumă românii, de fapt. APC a emis deja un avertisment

Are și un rol de îngrășământ

Doar trebuie să presărați făina de malai prin straturi care va împiedica semințele buruienilor să încolțeasca și să crească. Datorita eficienței ridicate în combaterea buruienilor, mălaiul este considerat un adevărat ierbicid natural.

Există pe piață o mulțime de erbicide chimice care te scapă de buruieni, folosite cu precădere pentru plantațiile mari, sub control strict. Cu toate acestea, grădina ta sau jardinierele de pe balcon nu necesită o atât de mare strictețe, astfel că în acest caz sunt de preferat opțiune din produse naturale. Acestea sunt mai ieftine, mai ușor de folosit și nici nu contribuie la modificarea proprietățile fizico-chimice ale solului.

Mălaiul se numără printre acele produse naturale care te ajută în acest sens. Grație conținutului său ridicat de azot, mălaiul este un fel îngrășământ, în special pentru peluze, împiedicând creșterea buruienilor subterane. Prin urmare, ar trebui să îl presari după ce buruienile au fost îndepărtate.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...