De ce să folosești staniol când depozitezi făina, mălaiul și orezul. Trucul ingenios folosit de gospodine te va salva de probleme

Andra Daoud 19.09.2022, 10:08
De ce să folosești staniol când depozitezi făina, mălaiul și orezul. Trucul ingenios folosit de gospodine te va salva de probleme

Făina, orezul, mălaiul sau pastele făinoase se pot altera rapid dacă nu sunt depozitate în condiții conforme. Se poate întâmpla să aveți surpriza ca, atunci când vreți să folosiți făină sau mălai, de exemplu, să observați că în recipientul în care acestea sunt depozitate s-au format musculițe, molii sau viermișori. Staniolul poate fi un ajutor de nădejde pentru a scăpa de această problemă.

De ce să pui staniol în recipientele cu făină, mălai sau orez

Folia de aluminiu are numeroase utilizări în bucătărie și poate fi folosită atunci când puneți ceva la cuptor, dar și pentru a depozita anumite alimente. Făina, mălaiul, orezul, grișul, pastele făinoase și, în general, alimentele uscate, tind să se altereze atunci când nu sunt depozitate în condiții conforme.

De multe ori se poate întâmpla să observăm musculițe sau molii în aceste recipiente, chiar dacă sunt închise ermetic. Trucul cu staniolul poate fi de ajutor în acest sens și este foarte simplu de pus în practică. Tot ce aveți de făcut este să formați o bilă dintr-o bucată de staniol și să o puneți în recipientul în care păstrați mălai, făină sau alte alimente uscate.

În acest fel, evitați să se mai formeze în borcane vietăți și să nu mai puteți folosi alimentul respectiv, fiind nevoie să îl aruncați. Trucul cu staniolul poate fi folosit pentru orice tip de alimente uscate, depozitate în borcane sau în cutii închise ermetic.

De ce sa folosesti staniol cand depozitezi faina, malaiul si orezul. Trucul ingenios folosit de gospodine te va salva de probleme
Folia de aluminiu poate prelungi prospetimea fainii si a malaiului

Cum se depozitează corect făina, mălaiul și pastele făinoase

Pentru a evita formare musculițelor în recipientele în care păstrați alimentele, este important ca acestea să fie depozitate în condiții bune. Fie că vorbim despre făină, mălai, pesmet, paste făinoase, griș sau leguminoase precum fasole, linte sau năut, acestea au nevoie de un mediu răcoros și uscat, pentru a se păstra cât mai bine timp îndelungat.

În cazul în care acestea sunt depozitate în locuri calde și cu un grad ridicat de umezeală, este posibil ca în recipientele în care stau să apară musculițe sau viermișori, astfel încât să nu le mai puteți folosi. De aceea, ideal este să stea în cămară sau în beci sau chiar pe balcon în sezonul rece. De asemenea, recipientele în care sunt depozitate trebuie să fie foarte bine curățat înainte și să se închidă etanș. Puteți folosi borcane de sticlă cu capac sau cutii de plastic.

În cazul făinii și al mălaiului, acestea trebuie cernute și aerisite periodic. Pentru a vă asigura că nu își pierd calitatea, este nevoie ca din când în când să amestecați în recipient sau chiar să goliți conținutul și să cerneți făina și mălaiul, după care să le puneți la loc.

Urmăriți Impact.ro și pe