Cum scapi de buruieni repede și ieftin? Folosind această soluție

Badea Violeta 20.02.2023, 20:58
Cum scapi de buruieni repede și ieftin? Folosind această soluție

Vrei să te bucuri de o curte sau de o grădină bine îngrijită? Ei bine, atunci scapă de buruienile inestetice și extrem de enervante. Pentru asta nu trebuie să folosești neapărat soluții scumpe din comerț. Află că îți poți crea propriul erbicid natural din doar câteva ingrediente. Iată cum obții soluția minune care te scapă de problemă!

Elimină buruienile din grădina ta. Soluția pe care o poți prepara acasă

Sunt mulți oameni care cred că este în regulă să ai buruieni care cresc în grădină. Dar adevărul este că, pe măsură ce se înmulțesc, acestea se hrănesc cu resursele de apă și nutrienți din sol.

Acest lucru înseamnă că plantele pe care le-ai cultivat se pot ofili pentru că nu pot obține suficiente resurse. Dar… Ce poți face pentru a elimina buruienile? Există o soluție naturală sau va trebui să recurgi la ajutorul produselor chimice agresive?

Ei bine, află că îți pot prepara propriul erbicid chiar la tine acasă. Ia apa de la murături și amestec-o foarte bine cu puțină sare. La final, vei obtine o solutie foarte eficientă. Potrivit specialiștilor, sarea este un erbicid eficient și netoxic.

Citește și De ce să nu arunci zeama de la murături. E aur curat în bucătărie!

Cum elimini buruienile enervante
Cum elimini buruienile enervante

Cum mai poți scăpa de buruieni? Metoda cu apă clocotită

Pentru a scăpa de buruieni mai poți folosi și apa clocotită. Așadar, data viitoare când fierbi cartofi, paste sau ceva similar, nu arunca pur și simplu apa, ci toarn-o cât este încă fierbinte pe iarba nedorită. Căldura o va face să dispară definitiv.

Aceasta este o metodă foarte eficientă de a scăpa definitiv de buruieni, dar ai grijă pentru că apa clocotită nu selectează, așa că aplic-o doar pe plantele de care vreți să scapi.

Mai poți folosi și oțetul. Ulterior, însă, ar trebui să extragi buruienile din pământ, deoarece acidul acetic ucide frunzele plantelor, dar nu și rădăcinile acestora.

Totuși, poți face un erbicid mai puternic amestecând un litru și jumătate de oțet, sucul de la o lămâie și o lingură de detergent de vase. Pulverizează soluția obținută pe plante, iar acestea vor muri imediat.

Citește și Momentul în care trebuie să pui sare în mașina de spălat. Te ajută mai mult decât ai crede!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...