De ce e bine să pui ceapa în congelator. Secretul care-ți va ușura viața

Nicu Stan 08.09.2021, 12:17
De ce e bine să pui ceapa în congelator. Secretul care-ți va ușura viața

S-a aflat de ce este bine să pui ceapa în congelator. Acesta este secretul care-va ușura viața oricărei gospodine. Marii bucătari spun că atunci când se folosește ceapă la o mâncare aceasta ar fi bine să stea 10 minute la congelator înainte de a fi folosită.

Marii bucătari au dezvăluit secretul. Cum se tai ceapa fără să îți lăcrimeze ochii. Ce trebuie să faci cu 10 minute înainte

Tăiatul cepei devine o corvoadă pentru cele mai multe dintre gospodine atunci când trebuie să o taie pentru anumite feluri de mâncare. Lacrimile curg râuri atunci când ceapa este tăiată, astfel că multe gospodine evită să mai gătească.

De acum, usturatul ochilor când se taie ceapă nu va mai fi o problemă. Ceapa nu va mai avea aceiași reacție dacă este ținută la congelator.

Ce sa faci ca sa nu te mai usture ochii atunci cand tai ceapa
Ce sa faci ca sa nu te mai usture ochii atunci cand tai ceapa

Ceapa trebuie ținută 10 minute la congelator

Astfel, cu 10 minute înainte de a o tăia, cel mai bine ar fi ca să fie pusă la congelator pentru 10 minute. După acest procedeu ceapa nu va mai ustura ochii, tăiatul ei devenind astfel o plăcere.

De asemenea, apa este cel mai bun aliat când vine vorba de tăiatul cepei. Putem alege să ţinem ceapa sub un jet de apă atunci când este curăţată.

Cum se curăța ceapa corect

În plus, tăiatul capetelor cepei se face la final. Acestea conţin cea mai mare concentrație a substanței care provoacă usturimea și lăcrimarea ochilor.

De altfel, există o mulțime de trucuri în bucătărie care pot ușura activitățile zilnice.

Cum faci legumele mai crocante

Un astfel de truc, care va face ca legumele tale să fie mai crocante, atunci tot ce trebuie să faci este să le pui în apă rece după ce le-au curățat. De asemenea, acestea vor fi cu atât mai crocante dacă în apa în care se pus se va adăuga și o jumătate de cartof.

Un alt secret, dezvăluit de marii bucătari, pentru a păstra proaspătă smântâna sau brânza de vaci, este ca acestea să fie depozitate cu capacul în jos în frigider. Astfel se creează un vid care va ajuta la reducerea riscului de formare a mucegaiului sau a bacteriilor la suprafaţă.

Ce să-i faci vinului care s-a acrit

De asemenea, multe gospodine pun mâncarea în frigider abia după ce s-a răcit complet, pe motiv că se strică. Este fals, problema nu e aici, iar adevărul este că dacă se pune mâncarea fierbinte în frigider, aceasta va lucra mai greu.

Un alt secret vine în întâmpinarea bărbaților. Dacă vinul începe să își schimbe gustul și să devină mai acru, se poate adăuga câteva stafide în sticlă, iar lichidul va reveni la forma inițială.

Urmăriți Impact.ro și pe