Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în frigider. Efectul e uimitor

Diana Radu 11.03.2020, 12:24
Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în frigider. Efectul e uimitor

Bicarbonatul de sodiu celebru pentru multiplele sale întrebuințări. Acest ingredient uimitor nu este doar un simplu ingredient pentru gătit, ci poate funcționa precum un balsam de rufe, o soluție de spălat pe jos, ca pesticid împotriva dăunătorilor din grădina, etc. De asemenea, bicarbonatul de sodiu îți poate fi de un real ajutor și pentru curățarea frigederului.

Bicarbonatul de sodiu elimină mirosul neplăcut din frigider

Probabil că ai observat că de multe ori frigiderul poate prinde un miros neplăcut care pătrunde în alimente și le strică gustul. Ei bine, poți scăpa simplu și eficient de această problemă cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Acest ingredient este recunoscut pentru capacitățile sale antiseptice, dar și pentru faptul că este un odorizant natural remarcabil.

bicarbonat de sodiu, mirosuri neplacute, firgider
Bicarbonatul de sodiu elimină mirosul neplăcut din frigider

Așadar, pentru a scăpa de mirosul neplăcut din frigider tot ceea ce trebuie să faci este să combini bicarbonatul de sodiu cu apă și cu oțet, după care cu un burete să freci interiorul firgiderului. Astfel, resturile de mâncare și de grăsime vor dispărea și în același timp și mirosul neplăcut. După ce ai făcut acest pas, poți adăuga bicarbonat de sodiu într-un pahar și să-l așezi pe un raft cât mai deasupra în frigider. În acest fel, mirosurile neplăcute vor fi absorbite de acest ingredient.

De asemenea, mai poți combate mirosurile neplăcute din frigider și cu ajutorul cafelei sau a boabelor de orez. Se pune cafea proaspăt măcinată într-un recipient fără capac. Cafeaua va acoperi mirosurile de mâncare. Boabele de cafea înlătură şi alte mirosuri din locuinţă, mai ales mirosul de ţigară.

O altă soluție eficientă este zeama de lămâie, care elimină cu ușurință mirosul de pește și de usturoi. În acest sens, trebuie doar să storci o lămâie, iar sucul obținut să-l pui într-un recipient pe raft în frigider. La fel se poate proceda şi cu alte citrice precum portocale sau chiar mandarine.

Cristina Stroe și Damian Drăghici, despre Te cunosc de undeva
Urmăriți Impact.ro și pe