De ce ar fi periculoasă subvarianta Omicron – BA.2. Beatrice Mahler „Trebuie să avem grijă”

Stan Filon 22.02.2022, 12:52
De ce ar fi periculoasă subvarianta Omicron – BA.2. Beatrice Mahler „Trebuie să avem grijă”

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din Bucureşti, trage un semnal de alarmă și spune că numărul persoanelor infectate cu subvarianta Omicron BA.2 este în creştere și avertizează populația să fie foarte atentă, deoarece pare că are o transmisibilitate și mai mare. Noua variantă Omicron se pare că se transmite foarte ușor prin aer.

De ce spune Beatrice Mahler că subvarianta Omicron – BA.2 ar fi periculoasă

Managerul Institutului „Marius Nasta” din Bucureşti, medicul Beatrice Mahler, a sesizat că numărul persoanelor infectate cu subcategoria Omicron BA.2 este într-o continuă creștere și le-a transmis românilor că ar trebui „să privim cu atenție” această nouă variantă, deoarece nu se știe cât este de periculoasă.

„Cu toţii ne dorim să depăşim acest moment de pandemie şi să renunţăm la mască, însă în acest moment OMS atrage atenţia asupra noii variante care circulă şi în România şi din păcate numărul de cazuri care apar cu această variantă este în creştere. Creşterea este accelerată. Ştim că este intens transmisibilă. Este o variantă care are mutaţii suplimentare în zona în care ii permite virusului să pătrundă în corp şi aceste mutaţii fac totodată ca virusul să se ascundă de anticorpii pe care-i avem formaţi ca urmare a trecerii prin boală cu alte variante sau ca urmare a vaccinării. Vaccinurile totuşi şi trecerea prin boală produc o imunitate care protejează de forme severe. Cel puţin astea sunt datele pe care le ştim până în acest moment”, a declarat dr. Beatrice Mahler, în direct la România TV.

De ce spune Beatrice Mahler ca subvarianta Omicron - BA.2 ar fi periculoasa
De ce spune Beatrice Mahler ca subvarianta Omicron – BA.2 ar fi periculoasa

Ce spune ministrul Sănătății despre un evental val 6 al pandemiei

Se pare că această nouă variantă de coronavirus este și mai transmisibilă și se face pe calea aerului, așa că specialistul spune că trebuie să fim foarte atenți.

„Asta ar putea să însemne că există un risc de transmitere mult mai crescut. Ar trebui să privim cu atenţie şi nu neapărat cu îngrijorare această variantă. Trebuie să ne uităm care sunt categoriile la risc atunci când vorbim de infectare, pentru că aşa cum vedem în acest val o problemă reprezintă Omicron pentru persoanele care au afecţiuni asociate, care au o imunitate scăzută şi care trebuie să se protejeze mult mai atent faţă de celelalte categorii”, a mai precizat dr. Mahler.

Și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a recunoscut că au fost înregistrate cazuri a subvariantei Omicron și în România, însă oficialul spune că nu poate fi vorba despre un val 6 al pandemiei de coronavirus.

„Sunt şi în România, ultima dată erau 13 cazuri, nu ştiu ultima statistică. Nu ne punem problema unui val 6 în acest moment. E vorba de imunitate obţinută la nivel populaţional fie trecerea prin boală, fie prin vaccinare, fie prin amândouă”, a răspuns ministrul Sănătăţii.

Cu toate acestea, ministrul Sănătății recunoaște că nu sunt multe studii făcute pentru această nouă variantă de coronavirus, așa că se așteaptă noi informații pentru a vedea cât este de periculoasă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...