De când vine frigul în România. Meteorologii au anunțat prognoza ANM pentru luna noiembrie

Anca Manolica 31.10.2022, 14:35
De când vine frigul în România. Meteorologii au anunțat prognoza ANM pentru luna noiembrie

Vremea ne răsfață din plin zilele acestea, cu temperaturi mult mai ridicate decât cele normale pentru data la care ne aflăm. Așadar, începutul ultimei luni de toamnă debutează cu temperaturi de primăvară, după ce un val de aer tropical urmează să ajungă în țara noastră la mijlocul acestei săptămâni. Iată de când vine frigul, potrivit ANM.

Luna noiembrie debutează cu temperaturi ridicate

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) vin cu vești bune pentru perioada care urmează. Luna noiembrie aduce temperaturi de primăvară, după ce un val de aer tropical va ajunge în România la mijlocul acestei săptămâni.

Așadar, sunt așteptate maxime chiar și de 26 de grade Celsius, adică valori cu 10 grade mai ridicate decât normalul pentru perioada în care ne aflăm, cu precădere în jumătatea de sud a teritoriului, dar și în regiunile vestice și estice. Soarele va fi prezent pe cer multe ore din zi, determinând temperaturi ridicate.

Luna noiembrie debutează cu temperaturi ridicate
Luna noiembrie debutează cu temperaturi ridicate

Vremea se mai răcește de la mijlocul săptămânii

De la jumătatea săptămânii, însă, va apărea o ușoară schimbare, când se va răci ușor în sudul teritoriului, însă doar ușor, pentru că temperaturile vor mai atinge 20 de grade.

„Chiar dacă dimineața pare puțin mai răcoare, dacă ne raportăm la valorile termice, la temperaturile minime, acestea se încadrează într-un normal al perioadei, chiar ușor mai ridicate în special în zonele deluroase, unde s-au înregistrat valori de 9-10 grade în această dimineață.

Ploile sunt destul de puține, deci avem vreme frumoasă ca aspect în această după-amiază prin partea de nord, de nord-est a teritoriului, unde deja au apărut norii, însă nu vor fi precipitaţii semnificative. Se vor semnala doar pe alocuri, nu însemnate cantitativ.

Și în zona Capitalei, avem o vreme în general frumoasă, cu temperaturi mai ridicate decât în mod normal la această dată, peste 20 până spre 23-24 de grade Celsius până la mijlocul acestei săptămâni.

Apoi, se mai răcește puțin, astfel încât temperaturile maxime se vor situa în jurul a 20 de grade. Soarele va fi prezent multă vreme din zi.

În zonele de munte, vreme frumoasă, temperaturi plăcute, de 15-16 grade pe Valea Prahovei, de exemplu, în Sinaia, în Bușteni, fără precipitații, atât astăzi cât și în zilele următoare.

Pe litoral la fel, vreme frumoasă, aspect plăcut, temperaturi destul de ridicate în aer, de 18-20 de grade.”, a declarat meteorologul ANM Alina Șerban, la Antena 3 CNN.

Privind la o perspectivă meteorologică asupra acestei luni, specialiștii ANM spun că prima jumătate a lunii noiembrie va fi cu vreme mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, urmând ca din a doua jumătate a lunii să se mai răcească puțin și să se ajungă la valorile normale datei la care ne aflăm.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...