Când vine frigul în România. Prognoza meteo pentru luna noiembrie 2022

Mihnea Tălău 28.10.2022, 14:43
Când vine frigul în România. Prognoza meteo pentru luna noiembrie 2022

Vreme frumoasă în următoarele zile. Meteorologii estimează că în prima perioadă a lunii noiembrie, în România, va fi mai cald decât este normal în această perioadă a anului, iar cantităţile de precipitaţii vor fi destul de scăzute.

Debut de noiembrie mai călduros decât normalul perioadei

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

În săptămâna 31 octombrie – 07 noiembrie, temperaturile medii se vor situa uşor peste cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări. Regimul pluviometric va fi în general deficitar în regiunile sudice, dar mai ales în cele vestice, nord-vestice şi centrale, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

În săptămâna 07 – 14 noiembrie, mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, precizează meteorologii.

Prognoza meteo zilnică, miercuri 26 octombrie. Zona din țară unde temperaturile se modifică

În săptămâna 14 – 21 noiembrie 2022, temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

În săptămâna 21 – 28 noiembrie 2022, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare la munte, în centru, sud și est, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Când se instalează iarna cu adevărat

După doua săptămâni mai calde, în a doua jumătate a lunii noiembrie, maximele vor fi cuprinse între 2 şi 10-11 grade, iar minimele între -6 şi 4 grade.

Meteorologii anunță că adevărata iarnă va debuta cel mai probabil după 15 noiembrie, când ne putem aştepta la lapoviţe şi ninsori, cel puţin în zona montană înaltă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...