Dan Petrescu s-a autodepășit: a făcut scandal la adresa arbitrajului după un meci caritabil. „Dă, băi, penalty”

Ioana Bucur 21.04.2022, 14:06
Dan Petrescu s-a autodepășit: a făcut scandal la adresa arbitrajului după un meci caritabil. „Dă, băi, penalty”

După eșecul din campionat cu FCSB, în care a rămas fără un jucător și pentru care l-a învinuit pe centralul Istvan Kovacs, „Bursucul” a avut parte de o nouă surpriză neplăcută și la partida cu Dinamo Kiev. La final, Dan Petrescu nu s-a putut abține și a spus tot ce avea pe suflet, ținta nemulțumirilor sale fiind arbitrajul, în condițiile în care echipa sa tocmai jucase un meci caritabil.

Dan Petrescu, scandal după un meci caritabil

Nemulțumirile și criticile nu au lipsit nici la finalul unui meci caritabil. Dan Petrescu, antrenorul CFR Cluj, a răbufnit după partida cu Dinamo Kiev, scor 0-0, jucată miercuri, pe teren propriu, și ale cărei încasări vor fi donate victimelor războiului din Ucraina.

„Indiferent dacă e meci amical, caritabil sau joci în faţa blocului, dacă eşti profesionist vrei să câştigi. Dar nu era rezultatul important. Sunt fericit că am putut să facem şi noi ceva pentru aceşti oameni, sper ca banii de la acest meci să-i ajute.

Despre meci, cred că meritam victoria, dar asta e. Dinamo Kiev e o echipă foarte bună, a câştigat toate meciurile în amicale şi astăzi au jucat foarte bine, dar nu ştiu dacă au avut vreun şut pe poartă şi cred că am avut şi 2-3 penaltiuri, dar penaltiuri nu primim nici în amicale, nici în oficiale, asta este”, a spus antrenorul CFR Cluj.

Cu doar câteva zile înainte, duminică, tehnicianul dădea vina pe centralul Istvan Kovacs pentru înfrângerea în fața FCSB, acuzându-l că i-a eliminat mult prea ușor un jucător.

Dan Petrescu s-a autodepășit: a făcut scandal la adresa arbitrajului după un meci cartitabil. „Dă, băi, penalty”
Dan Petrescu

„Deja ai comis-o şi ne-ai curăţat, lăsaţi-ne şi pe noi în pace să jucăm fotbal”

Pentru meciul caritabil cu Dinamo Kiev, arbitrul ales a fost Szabolcs Kovacs, fratele lui Istvan Kovacs, decizie criticată de Petrescu, care a susținut că echipa sa ar fi trebuit să primească două lovituri de pedeapsă.

„A venit fratele lui Kovacs acum. A fost Kovacs, la următorul meci vine sora lui Kovacs şi după aia fata lui Kovacs sau băiatul. Şi uite aşa continuăm asta. E meci amical, dar dacă e penalti, măi, băiatule, dă, mă, penalti, că a fost clar! Două au fost în aceeaşi fază. Ce dacă e meci caritabil? Dacă ei aveau şi nu dădeai, zicem „Bravo, tată!” Dacă nu mi-ai dat mie, de ce nu mi-ai dat”, a continuat Petrescu.

Românul a criticat delegarea lui Szabolcs Kovacs, fratele lui Istvan la amicalul cu Dinamo Kiev.

„Dar nu înţeleg cum poate fi trimis fratele lui Kovacs după ce a făcut meciul praf cu FCSB, când ne-a lăsat în zece în minutul 40. Nu ar trebui să vorbesc de acest lucru, dar, sincer, nu înţeleg logica acestei delegări.

Cum poţi să-l trimiţi pe fratele lui Kovacs, cu tot respectul pentru ei? Deja ai comis-o şi ne-ai curăţat, lăsaţi-ne şi pe noi în pace să jucăm fotbal şi să primim!

Mă uitam la Benzema, că a ratat penalti. Bine că primeşte! Noi nici nu ştiu de când nu am primit”, a spus Dan Petrescu, în conferinţa de presă de după meci.

CFR Cluj a remizat, miercuri, pe teren propriu, scor 0-0, cu Dinamo Kiev, într-un meci caritabil, ale cărui încasări vor fi donate victimelor războiului din Ucraina.

Cum s-a adaptat băiatul Flaviei Mihășan la grădiniță
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...