Cum vrea Whatsapp să oprească exodul clienților pe Telegram și Signal. Au trecut deja la alt nivel, ce pot vedea clienții acum

01 02. 2021, 11:41

După ce tot mai mulți utilizatori au renunțat la aplicație, trecând în tabăra concurenței, s-au luat noi măsuri. Cum vrea Whatsapp să oprească exodul clienților pe Telegram și Signal. Ce pot vedea, de acum, cei care încă mai folosesc aplicația.

Cum vrea Whatsapp să oprească exodul clienților pe Telegram și Signal

Declinul Whatsapp a început din momentul în care compania și-a anunțat o nouă politică de confidențialitate, obligatorie pentru toți utilizatorii, prin care datele personale generate de comunicarea cu brandurile şi funcţiile de cumpărături vor fi procesate de gigantul Facebook, care deține, de fapt, aplicația mobilă. Rezultatul? Milioane de clienți  au renunțat la serviciile Whatsapp, în favoarea Telegram sau Signal, doi dintre principalii competitori ai produselor de comunicare din portofoliul Facebook.

Whatsapp a lansat o campanie de informarie agresivă, în India, Statele Unite al Americii și Marea Britanie. În prima etapă, compania a cumpărat spațiu publicitar în ziare. Acum, s-a trecut la un nou nivel, în încercarea de a transmite mesaje liniștitoare celor care încă mai folosesc aplicația mobilă. Comunicarea se face chiar prin Whatsapp, unde se postează mesaje în format Story.

„Ne dedicăm protejării intimităţii”, scrie alb pe verde într-un astfel de mesaj, care, fiind disponibil în secţiunea Status, poate fi văzut de toţi utilizatorii reţelei care o vizitează.

Whatsapp a transmis că încearcă, astfel, să combată informațiile false și să le amintească tuturor clienților că mesajele directe dintre aceştia sunt criptate.

Whatsapp va avea o nouă politică de confidențialitate

Noua politică de confidențialitate, din 8 februarie

Noua politică de confidențialitate anunțată de Whatsapp va intra în vigoare începând din data de 8 februarie. De atunci, toți utilizatorii aplicației mobile vor fi obligați să accepte noii termeni, dacă doresc să o folosească în continuare. Nemulțumiți de schimbările ce urmează, mulți utilizatori au ales serviciile concurenței, favorite fiind Signal și Telegram.

Însă, exact ca în cazul Whatsapp, Telegram și Signal au setări implicite, ce ar trebui schimbate, înainte de a fi utilizate, potrivit PlayTech. Există o serie de limitări ale securității de care beneficiază atât Signal, cât și Telegram. Trebuie precizat, însă, că Signal este o aplicație mult mai sigură decât rivala sa. Aceasta se asemănă mai mult cu Whatsapp, fiind un cumul de mesagerie și social media, ce pune la dispoziția utilizatorilor canale de difuzare și grupuri private.

Telegram asigură stocarea mesajelor în cloud, acestea fiind accesibile de oriunde, pe toate dispozitivele pe care le dețin utilizatorii. Imediat după instalarea Telegram în dispozitiv, se va cere introducerea unui număr de telefon. La fel ca și în cazul Whatsapp, acesta este necesar pentru a primi confirmarea prin SMS și pentru a te conecta la contul tău. Totuși, o problemă ar putea să apară în cazul în care altcineva primește acel cod SMS și are acces la datele tale. În general, hackerii instalează Telegram pe propriul telefon, introduc numărul de telefon al utilizatorului și apoi încearcă să obțină codul prin SMS. Există numeroase moduri prin care aceste coduri SMS pot fi furate, iar cel mai simplu este să te roage să le transmiți codul de pe SMS primit de tine în numele unui prieten care și-a compromis contul. Mai mult informații, AICI.