S-a aflat acum! Motivul pentru care milioane de oameni renunță la WhatsApp definitiv. Tu ai decis să faci asta?

Cristian Cojocaru 15.01.2021, 13:26
S-a aflat acum! Motivul pentru care milioane de oameni renunță la WhatsApp definitiv. Tu ai decis să faci asta?

Milioane de oameni din întreaga lume apelează la o ultimă soluție, astfel că aceștia renunță definitiv să mai folosească aplicația WhatsApp. Îngrijorați de acțiunile celor de la Facebook, compania care a cumpărat Whatsapp acum câțiva ani, oamenii au decis să renunțe la aplicație.

Milioane de oameni renunță la a mai folosi Whatsapp

În detrimentul altor aplicații de mesagerie instantă, tot mai mulți oameni renunță la a mai folosi aplicația Whatsapp, asta după ce un nou set de condiții de utilizare cu privire la transmiterea informațiilor colectate de către Facebook, a fost transmis. Facebook a reușit să stârnească nemulțumirea a câtorva milioane de utilizatori atunci când au aflat că, deși Uniunea Europeană a impus alte reguli, compania nu va renunța în a accesa informațiile colectate de aplicația Whatsapp.

În noua politică de confidențialitate, Facebook va avea în continuare acces la informațiile colectate de WhatsApp printre care și date despre dispozitivele utilizatorilor dar și date despre tranzacțiile făcute în mediul online. Această nouă politică a făcut tot mai mulți utilizatori să își schimbe persepectivele si să se orienteze către alte aplicații. Astfel, câteva milioane de oameni au renunțat la celebrul WhatsApp în detrimentul aplicațiilot precum Signal sau Telegram.

Bucurându-se de un succes și mai mare, Telegram are în prezent peste 500 de milioane de utilizatori activi
Bucurându-se de un succes și mai mare, Telegram are în prezent peste 500 de milioane de utilizatori activi

Noi utilizatori își fac apariția în timp record

Renunțând la WhatsApp, utilizatorii caută aplicații care să le protejeze mai mult datele și confidențialitatea, astfel că aceștia migrează spre exemplu către Signal. Aceasta a înregistrat duminică 810.000 de noi utilizatori, de aproape 18 ori mai mulți decât într-o zi obișnuită. O altă aplicație preferată de cei care au hotărât să migreze este Telegram. Bucurându-se de un succes și mai mare, aplicația are în prezent peste 500 de milioane de utilizatori activi. Numai în ultimele 24 de ore aceasta a înregistrat 25 de milioane de noi utilizatori.

În încercarea disperată de a salva situația și totodată de a încerca să convingă utilizatorii că nu au de ce să își facă griji, cei de la Facebook au încercat să oprească acest ”dezastru” informatic. Astfel, pe Facebook și Twitter se vorbește despre criptarea mesajelo prin tehnologia end-to-end și cum datorită acestei tehnologii, atât mesajele cât și apelurile între utilizatori nu pot fi văzute de către compania din America.

Adam Mosseri împreună cu alți reponsabili ai gigantului Facebook au explicat că noile clauze se referă la mesajele trimis de către utilizatori companiilor și nicidecum mesajele schimbate între utilizatorii WhatsApp, scepticii însă alegând siguranța.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI