Detaliul care le dă mari bătăi de cap utilizatorilor WhatsApp. Ce se întâmplă, de fapt, când îţi apare acest semn

Andreea Bisinicu 19.01.2021, 13:26
Detaliul care le dă mari bătăi de cap utilizatorilor WhatsApp. Ce se întâmplă, de fapt, când îţi apare acest semn

Cum îți dai seama dacă cineva te-a blocat pe WhatsApp. Detaliul care le dă mari bătăi de cap utilizatorilor aplicației. Ce se întâmplă, de fapt, când îţi apare acest semn pe telefon și ce trebuie să faci pentru a ca aplicația să nu ți se blocheze. Cum îți dai seama dacă vreun contact din lista ta de WhatApp te-a blocat pe aplicație. Iată câteva dintre semnele care te vor ajută să verifici aplicația.

Cum îți dai seama dacă cineva te-a blocat pe WhatsApp

Ți s-a întâmplat, vreodată, să dai mesaje unei anumite persoane din telefon pe WhatsApp și acel cineva să nu îți răspundă? În câteva cazuri excepționale se întâmplă ca aplicația să aibă un bug, care o împiedică să îți transmită mesajele mai departe către persoana pe care încerci să o contactezi. De cele mai multe ori, însă, există posibilitatea ca interlocutorul să te fi blocat pe aplicație. Iată cum îți dai seama dacă cineva te-a blocat pe WhatsApp:

  • dacă nu mai poți vedea statusul contactului respectiv
  • dacă îi scrii și nu apare decât un singur „văzut” în dreptul mesajului, care înseamnă că a fost trimis.
  • dacă nu poți efectua niciun apel audio sau video către persoana respectivă
  • dacă nu poți vedea nicio actualizare la poza de profil a contactului respectiv
  • dacă nu-i mai poți vedea mesajul de stare din aplicație

Dacă observi unul sau mai multe dintre semnalele de mai sus, cel mai sigur ai fost blocat pe WhatsApp. În cazul în care tu ești cel care blochează un contact din telefon pe WhatsApp, persoana respectivă va observa aceleași cinci semne de mai sus, cu privire la profilul tău. Atenție, însă! Blocarea unei persoane în aplicație nu o va șterge din lista de WhatsApp și nici din lista de contacte din telefonul tău. Pentru ultima variantă, este necesar să intri în agenda telefonică și să elimini contactul dorit de acolo.

Milioane de utilizatori WhatsApp s-au dezabonat din cauza noii politici de confidentialitate a datelor aplicatiei
Milioane de utilizatori WhatsApp s-au dezabonat din cauza noii politici de confidentialitate a datelor aplicatiei

WhatsApp și-a supărat clienții și acum majoritatea s-a dezabonat

După ce au anunțat oficialii aplicației că vor schimba politica de confidențialitate a datelor pe 8 februarie, utilizatorii din toate colțurile globului s-au revoltat, amenințând că vor renunța la WhatsApp în favoarea altor servicii de mesagerie. Pentru a aplana acest scandal, reprezentanții aplicației au decis amânarea acestui termen cu trei luni, până pe data de 15 mai. Nici acest lucru nu i-a mulțiumit pe utilizatori, care deja au început să se îndrepte către alte alternative, precum serviciile Telegram și Signal.

Despre ce problemă este vorba? Reprezentanții WhatsApp au spus că aplicația va începe colectarea unor date personale ale utilizatorilor, conform noii politice de confidențialitate. Pentru că nu au specificat despre ce date este vorba, acest lucru i-a deranjat pe internauți. Mai exact, vor fi accesate date personale din comunicările pe care utilizatorii le vor avea cu unele companii, în cadrul serviciilor noi de cumpărături și plăți. Ca rezultat, oamenii vor primi reclame pe contul lor de Facebook în funcție de ce anume vor comunica cu diverse firme și companii. Conform statisticilor, milioane de utilizatori WhatsApp au renunțat la aplicație și s-au abonat la Telegram și Signal. Peste 800.000 de oameni s-au îndreptat spre Signal, în timp ce Telegram a depășit pragul de 500 de milioane de utilizatori.

Urmăriți Impact.ro și pe