Cum vrea Dinamo să scape de la retrogradare. Acuze incredibile pentru echipele din Liga 1

Marian Cărăvan 05.08.2020, 10:12

Dinamo e ca și retrogradată în cazul în care Comitetul Executiv al FRF nu schimbă formatul din Liga 1. E o adevărată tragedie pentru Dinamo, acum după ce cluburile din prima ligă au stabilit ca ierarhia să se stabilească pe baza criteriului puncte pe meci, aplicabil doar partidelor disputate în play-out. Amenințați cu o retrogradare iminentă, „câinii” s-ar putea să-și caute dreptatea la TAS. Totodată, au lansat acuze către echipele din Liga 1.

Acuze incredibile pentru echipele din Liga 1, venite din Ștefan cel Mare

Dinamo a fost obligată să stea în carantină după ce s-au descoperit cazurile de infectare cu noul virus, prima dată timp de o săptămână la începutul play-out-ului (când a fost depistat pozitiv magazionerul echipei), apoi timp de 14 zile, după explozia de cazuri din echipa alb-roșilor. Astfel că nu au putut disputa meciuri, iar programul „câinilor” a fost concentrat pe două săptămâni, în luna august, cu meciuri din două în două zile și din trei în trei zile. Șapte meciuri în două săptămâni, un program infernal la care nici Real Madrid sau Barcelona n-ar fi rezistat.

Amenințați cu retrogradarea, oficialii câinilor au luat foc și au lansat acuze incredibile către echipele din Liga 1, despre care spun că nu au respectat protocoalele și au avut la antrenamente jucători depistați cu COVID-19, care trebuiau să stea în izolare.

„Da, am această informație. Jucătorii vorbesc între ei și se află. Toate echipele au făcut antrenamente. Să nu uităm că la începutul pandemiei au fost imagini cu echipele care se antrenau, deși era interzis. Și noi am stat izolați! Despre ce vorbim?“, a spus Ionel Dănciulescu, directorul sportiv al celor de la Dinamo.

„O pată neagră în istoria fotbalului românesc”. Ce face Dinamo pentru a evita retrogradarea

Dacă va rămâne acest clasament, atunci va fi o pată neagră în istoria fotbalului românesc! Ne vom căuta dreptatea! Există instanțe civile și sportive. Nu mi se pare corect ca noi, având șase meciuri în minus, să nu ne putem câștiga dreptul de a rămâne în Liga 1”, a declarat Ionel Dănciulescu la Digi Sport.

„E o problema delicată și trebuie găsită o soluție, una înțeleaptă prin care să nu fim dezavantajați. Sunt două variante. E obligatoriu criteriul sportiv, pentru că vorbim despre sport, nu despre spitale. Vorbim despre fotbal, așa că vrem să fim lăsați să jucăm, să câștigăm sau să pierdem. Dacă nu, să se găsească o soluție. Din ce am auzit, e luată în calcul schimbarea formatului la 16 echipe. Asta ar fi cea mai bună soluție, sunt convins de asta”, a spus acționarul majoritar Ionuț Negoiță, citat de sport.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe