Cum trebuie să speli căpșunile, de fapt. Mulți români comit această greșeală

Badea Violeta 16.04.2022, 15:10
Cum trebuie să speli căpșunile, de fapt. Mulți români comit această greșeală

Crezi că știi să speli corect căpșunile? Ei bine, află că asta nu implică doar clătirea rapidă a recipientului în care se află fructele sub robinet. Există un truc genial pe care îl poți folosi pentru a curăța cu adevărat căpșunile, eliminând microbii de pe suprafața lor. În articolul următor îți vom dezvălui cum trebuie să speli, de fapt, aceste fructe pentru a le consuma fără nicio problemă.

Cum să speli căpșunile corect

Iubești căpșunile? Ei bine, atunci iată câteva informații importante despre fructele tale preferate. Spălarea acestora este o treabă puțin mai complicată, deoarece sunt asemănătoare cu niște bureți. Mai exact, căpșunile au tendința de a absorbi toată apa cu care intră în contact. Astfel, regula principală privind spălarea căpșunilor este simplă. Procedeul se efectuează numai atunci când ești gata să le consumi  sau să le prepari.

În caz contrar, fructele se vor strica mult mai rapid. Acum, să revenim la spălarea lor. Tot ceea ce trebuie să faci este să le înmoi în oțet și apă. Oțet?! Da, sună un pic ciudat. Dar după ce le vei clăti, gustul de oțet va dispărea cât ai clipi. Iată pașii pe care trebuie să-i urmezi:

  • Amestecă oțetul și apa – adaugă 3 căni de apă rece și 1 cană de oțet într-un castron;
  • Lasă-le în apă circa 5 minute – adaugă căpșunile și lasă-le la înmuiat timp de 5 minute;
  • Clătește bine – clătește cu apă rece de la robinet. Acest lucru îndepărtează toată aroma de oțet;
  • Lasă să se usuce – așează căpșunile pe un prosop curat și lasă-le să se usuce. Acest lucru este important, deoarece dacă sunt umede se pot strica mai repede! Pune fructele într-un recipient sigilat și pune-le la frigider;
  • Cum se spala, de fapt, capsunile
    Cum se spala, de fapt, capsunile

Alte metode de a clăti căpșunile

Căpșunile pot fi spălate și la chiuvetă. Tot ceea ce trebuie să faci este să clătești foarte bine fiecare boabă cu apă rece de la robinet. Așează fructele într-o strecurătoare, apoi trece-le sub jet de apă rece în timp ce freci ușor fiecare căpșună pentru a îndepărta murdăria persistentă. Uscucă căpșunile cu un prosop de hârtie și consumă-le imediat sau folosește-le într-o rețetă cu căpșuni.

O altă metodă este aceea de a spăla fructele cu bicarbonat de sodiu. Adaugă 3 căni de apă rece și 2 lingurițe din praful-minune într-un castron. Introdu căpșunile în soluția rezultată și lasă-le timp de cinci minute. Clătește bine și lasă-le să se usuce.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...