Crezi că știi să speli corect căpșunile? Ei bine, află că asta nu implică doar clătirea rapidă a recipientului în care se află fructele sub robinet. Există un truc genial pe care îl poți folosi pentru a curăța cu adevărat căpșunile, eliminând microbii de pe suprafața lor. În articolul următor îți vom dezvălui cum trebuie să speli, de fapt, aceste fructe pentru a le consuma fără nicio problemă.
Iubești căpșunile? Ei bine, atunci iată câteva informații importante despre fructele tale preferate. Spălarea acestora este o treabă puțin mai complicată, deoarece sunt asemănătoare cu niște bureți. Mai exact, căpșunile au tendința de a absorbi toată apa cu care intră în contact. Astfel, regula principală privind spălarea căpșunilor este simplă. Procedeul se efectuează numai atunci când ești gata să le consumi sau să le prepari.
În caz contrar, fructele se vor strica mult mai rapid. Acum, să revenim la spălarea lor. Tot ceea ce trebuie să faci este să le înmoi în oțet și apă. Oțet?! Da, sună un pic ciudat. Dar după ce le vei clăti, gustul de oțet va dispărea cât ai clipi. Iată pașii pe care trebuie să-i urmezi:
Căpșunile pot fi spălate și la chiuvetă. Tot ceea ce trebuie să faci este să clătești foarte bine fiecare boabă cu apă rece de la robinet. Așează fructele într-o strecurătoare, apoi trece-le sub jet de apă rece în timp ce freci ușor fiecare căpșună pentru a îndepărta murdăria persistentă. Uscucă căpșunile cu un prosop de hârtie și consumă-le imediat sau folosește-le într-o rețetă cu căpșuni.
O altă metodă este aceea de a spăla fructele cu bicarbonat de sodiu. Adaugă 3 căni de apă rece și 2 lingurițe din praful-minune într-un castron. Introdu căpșunile în soluția rezultată și lasă-le timp de cinci minute. Clătește bine și lasă-le să se usuce.