3 rețete de prăjituri care implică cireșele sau căpșunile

În această periodă din an, cireșele și căpșunile sunt la mare căutare. Poți să le mănânci pur și simplu, aceastea fiind extrem de sănătoase sau le poți include în rețete de prăjituri cu un gust desăvârșit. Astfel că, iată mai jos ce puteți face cu cireșele și căpșunile, în acest sezon.

Rețete ce includ cireșele și căpșunile

Cireșele sunt bogate în antioxidanți, o simplă ceașcă de cireșe conține peste 4.000 de antioxidanți. Căpșunile te pot ajută să slăbești, deoarece accelerează tranzitul intestinal, conțin 90% apă, asigura echilibrul mineral, țin senzația de foame la distanță și ajută la eliminarea toxinelor din organism.

Prăjitură cu cireșe și căpșuni

Ingrediente:

3 ouă

300 g cireșe

200 g căpșuni

400 g făină

300 g iaurt grecesc

280 g zahăr

170 ml ulei

1 lingură cacao

1 plic praf de copt

1 praf de sare

Mod de preparare

Spălăm căpșunile, le curățăm de codițe și le tăiem. Cireșele le spălăm, scoatem samburii și presăram câte 1 lingură de zahăr peste căpșuni și 1 lingură de zahăr peste cireșe. Amestecăm ușor și le lăsăm până pregătim blatul de prăjitură.

Mixam ouăle cu zahărul până obținem o compoziție cremoasa. Apoi adăugăm iaurtul grecesc și uleiul.Făînă o amestecăm cu praful de copt și praful de sare și o adăugăm peste compoziția lichidă. Oprim 5 linguri din aluatul alb, adăugăm cacaoa și omogenizăm.

Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și puțîn ulei și așezăm compoziția albă in tavă. Peste ea punem din loc in loc compoziția de cacao și marmorăm cu ajutorul unei linguri. Peste aluat aseazam cireșele și căpșunile tăiate.

Se da la tavă la cuptorul preîncălzit pentru 35-40 de minute, sau până trece testul scobitorii. Lăsăm prăjitură să se răcească, apoi o pudrăm cu zahăr, potrivit Bucătăraș.ro.

Ruladă cu dulceață de cireșe

Ingrediente

4 ouă

4 linguri zahăr

1 pachet zahăr vanilat

3 linguri făină

1 lingura amidon alimentar

250 g dulceaţă de cireşe

2 linguri nucă rasă de cocos

Pentru ornat

2 linguri nucă de cocos

Mod de preparare:

Se bat albuşurile cu 2 linguri de zahăr şi zahărul vanilat, până se topeşte tot zahărul şi se obţine o spumă densă, care nu se desprinde de pe tel.

Separat, se bat gălbenuşurile cu restul de zahăr. Apoi se amestecă uşor cele două compoziţii, adăugând treptat şi făina cernută cu amidonul. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul încins. Asta, la foc potrivit, 7-8 minute.

Blatul copt se răstoarnă pe un şervet stropit cu apă. Se curăţă de hârtia de copt şi se întoarce apoi, astfel încât partea de deasupra a blatului să fie tot sus. Dacă marginile blatului sunt puţin arse, se taie blatul de jur împrejur.

Pentru umplutură, cireşele se scurg de sirop şi se amestecă apoi cu nuca de cocos. Se toarnă imediat pe blatul copt şi se rulează atent. Se înfăşoară rulada într-o hârtie şi se lasă la frigider minim o oră.

Pentru ornat, se stropeşte rulada cu siropul din dulceaţă şi se tapetează cu nuca de cocos. Se împachetează din nou, se păstrează la rece o oră, potrivit Unica.ro.

Tort cu căpșuni

Ingrediente

4 Ouă

150g zahăr

150g făină

o linguriță praf de copt

Pentru umplutura: 500g iaur

250g frișcă

200g zahăr pudră

un plic de gelatină

vanilie Pentru decor: gem de capsuni

gelatină roșie

250g căpșuni

Tort cu căpșuni

Tort cu căpșuni (foto: bucătăraș.ro)

Mod de preparare:

Pentru blat bateți ouăle cu zahărul până se transformă în spumă. Cu grijă pui și amestecul de făînă cernută cu praful de copt. Torni această compoziție într-o formă cu diametrul de 26 cm și dai la cuptor pentru 45 de min .

După ce s-a copt, lași blatul se răcească și îl tăi în două pe orizontală. Speli tavă,o usuci,o ungi cu ulei și presari zahăr pudra. Așezi în ea blatul de jos. Amesteci iaurtul cu frișcă și vanilia și zahărul. Prepari gelatină cu apă rece după instrucțiuni.

O aduci la punctul de fierbere (dar nu o fierbi căci se taie ) și o amesteci cu iaurtul. Acest amaestec îl torni în tavă peste blat. Pui căpșuni tăiate feli și peste ele pui un nou strat de crema și a două felia de tort.

Bagi la frigider 4 ore sau mai mult. Scoți apoi cercul tavi, acoperi cu gem partea a două a blatului și decorezi cu căpșuni tăiate. Prepari gelatină roșie așa cum scrie pe plic. Torni gelatină roșie numai în partea de sus a tortului, peste căpșuni. Pui la frigider pentru 60 de minute și apoi servești tortul, potrivit bucătăraș.ro

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI