Cum speli costumul de baie pentru a-l păstra ca nou mai mult timp. Greșeala pe care sigur o faci și tu

Ioana Bucur 05.07.2022, 10:11
Cum speli costumul de baie pentru a-l păstra ca nou mai mult timp. Greșeala pe care sigur o faci și tu

Sezonul cald dă starul zilelor petrecute la plajă sau la piscină, iar pentru activitatea principală a verii avem nevoie de echipamentul potrivit. Întreg, din două piese, există câte un model pentru toate gusturile. Dar ce faci atunci când ai unul preferat și de care îți e imposibil să te desparți? Află cum speli costumul de baie pentru a-l păstra ca nou mai mult timp.

Trucurile ce nu trebuie să îți lipsească din arsenal

Doamnele și domnișoarele știu prea bine că alegerea unui costum de baie nu este o sarcină deloc ușoară. Trebuie ținut cont de o serie de criterii, de la croiala ce se potrivește cel mai bine corpului, culorile ce ne plac cel mai mult până la micile detalii – volănașe, paiete, imprimeu.

Dacă ai un costum de baie favorit, pe care-l porți an de an la mare sau la piscină, trebuie să știi câteva trucuri care te vor ajuta să-l speli în așa fel încât articolul vestimentar să pară ca și când abia l-ai fi cumpărat.

Din nefericire, este o regulă ce se aplică tuturor articolelor vestimentare: cu cât sunt spălate mai des, cu atât mai repede se degradează, iar costumul de baie nu este o excepție. Devine tern, își poate pierde forma, iar culorile se pot estompa. Ce trebuie să faci pentru ca aceste lucruri să nu se întâmple.

În acest caz, țesătura este cea care trebuie protejată. Piscinele conțin clor și sare care o fac să se uzeze, de aceea ar trebui să speli costumul de baie după fiecare utilizare, indiferent dacă a fost în apă ore întregi sau nu. Crema de protecție solară este un alt agent care îți poate altera costumul de baie, dacă nu îl speli imediat după ce l-ai pătat de cremă.

Cum speli costumul de baie pentru a-l păstra ca nou mai mult timp. Greșeala pe care sigur o faci și tu

Cum speli costumul de baie pentru a-l păstra ca nou mai mult timp

Chiar dacă nu ai condițiile necesare pentru a-l spăla, costumul de baie ar trebui măcar clătit în apă rece după fiecare purtare pentru a îndepărta urmele de murdărie, cremă, nisip, clor, sare și alte bacterii.

Un alt truc important este eviți să utilizezi balsam de rufe atunci când speli costumul de baie, deoarece fibrele se înfundă și țesătura își pierde proprietățile. Indicat ar fi să-l speli manual cu un săpun delicat.

Pentru a dezinfecta costumul, specialiștii îți recomandă să folosești oțet. Acidul acetic protejează culoarea și elimină mirosurile neplăcute. Pune-l în mașina de spălat în loc de balsam de rufe, rezultatele sigur te vor impresiona.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...