Numeroase familii au propria rețetă de bulion, moștenită de la mamă, bunică, soacră, care nu a dezamăgit niciodată, însă pentru aceia dintre voi care nu au avut parte de o astfel de moștenire de familie, am pregătit noi o rețetă inedită, într-un material ce cuprinde și câteva secrete pe care e musai să le știi despre bulionul de casă, 100% natural. Mai multe detalii, în continuare.
Oricât de mult ne-ar fascina preparatele care arată mai degrabă a opere de artă decât comestibile și oricât ne-am învârti prin „bucătăria moleculară“, revenim, mereu și mereu, la principiile de bază ale artei gătitului, pentru că, până la urmă, baza tuturor mâncărurilor este comună. Vorbim despre metode, ingrediente și semipreparate vechi de mii de ani. Restul variațiunilor pe aceeași temă nu fac decât să pună în valoare lucruri deja stiute.
Un ingredient prezent în majoritatea tradițiilor culinare este bulionul, care, în esență, este preparat cam la fel, dar cu o infinitate de particularități care îl fac să difere de la o zonă la alta. Metaforic vorbind, îi dau „culoare“ locală. Bulionul de casă se prepară ușor, rezistă bine în cămară, și reprezintă un ingredient de bază pentru multe rețete. Prin urmare, caietul tău de rețete trebuie neapărat să conțină câteva însemnări despre seva tomatelor.
Înainte de a vă dezvălui rețeta propriu-zisă, vrem să specificăm faptul că soiul, gradul de coacere și dulceață al roșiilor fac diferența între un bulion exceptional și unul banal. Prepararea bulionului reprezintă una dintre cele mai simple treburi din bucătăria de toamnă, însă există anumite secrete care-ți vor garanta un rezultat mult mai bun.
Dacă este bine gătit, bulionul de roșii aduce un plus de savoare oricărui preparat, putând fi adăugat atât în ciorbe, supe, paste, lasagna, ardei umpluți, cât și, surprinzător, în prăjituri (prăjitură foi cu bulion). Acum, lăsând vorbăria, să trecem la treabă!
Orice gospodină care se respectă are măcar câteva sticle sau borcane cu bulion în cămară, numai bun pentru a fi adăugat iarna în diverse preparate gustoase, cu tradiție.
Pentru că nimic nu se compară cu gustul proaspăt și aromat al roșiilor coapte din plin sezon, ne-am gândit să îți dezvăluim o rețetă care te va ajuta să te bucuri de esența roșiilor și iarna.
INGREDIENTE:
MOD DE PREPARARE: