Cum prepari cel mai bun bulion de roşii. Secretul pe care trebuie să îl ştie toate gospodinele. Cât se lasă la fiert, de fapt

Nicu Stan 13.08.2021, 15:57
Cum prepari cel mai bun bulion de roşii. Secretul pe care trebuie să îl ştie toate gospodinele. Cât se lasă la fiert, de fapt

Foarte mulți dintre români nu concep să intre în anotimpul rece fără câteva sticle sau borcane de bulion de roșii. Românii preferă bulionul de roșii făcut de ei, în casă, pentru că nu pun în el consevanți sau alte substanțe care ar putea fi nocive pentru ei și familiile lor.

Cum să faci cel mai bun bulion pentru iarnă. Cât trebuie să îl fierbi ca să te țină până la vara viitoare

Cum prepari cel mai bun bulion de roşii pentru tine și familia ta. Secretul unui bulion bun de roșii constă în cât se lasă acesta la fiert.

Pentru bulion, pastă şi suc de roşii se vor folosi roşiile cele mai mari şi cele mai cărnoase. Acestea se spală bine, se curăţă de cotor, cicatrici, iar cele foarte mari se taie bucăţi. Apoi, roşiile se dau la mașina de tocat, prin maşina specială care separă coaja şi seminţele de pulpă. Puteţi folosi la fel de bine și una manuală sau, şi mai comod, una conectată la un robot de bucătărie.

Metoda usoara de facut bulion-masina de tocat electrica
Metoda usoara de facut bulion-masina de tocat electrica. Sursa foto: profinews.ro

Pulpa de roșii se lasă 8-10 ore până să se fiarbă

Pulpa obţinută după trecerea roşiilor prin maşina de separare a pieliţei şi seminţelor se așează într-un vas. Vasul cu pulpă se acoperă şi se lasă la temperatura camerei 8-10 ore.

De asemenea, mare atenție, vasul cu pulpa de roșii nu se lasă în niciun caz la soare, la căldură prea mare ori să treacă mai mult de 12 ore până începeți să fierbeţi conţinutul. Altfel, acesta va începe să fermenteze.

Apa de pe fundul vasului ar trebui trasă cu furtunul

În acest timp pulpa de roșii se va aduna la suparafața vasului, iar la fund se va lăsa apa. Acea apă de la fundul vasului va trebui trasă cu ajutorul unui furtun. După ce s-a scos cantitatea de apă dorită, vasul se pune la fiert, nu înainte de a se săra și condimenta. Astfel, pulpa de roșii va fi lăsată să dea în clocot timp de 30 de minute, nu mai mult.

Întotdeauna folosim pentru păstrarea bulionului borcane curate, cu capace care închid bine, neruginite.

Bulionul se pune fierbinte în borcane

Pasta de roșii se toarnă fierbinte în borcane și, atenţie, borcanele trebuie aşezate pe o tavă de metal, altfel acestea se vor crăpa.

Nu în ultimul rând, borcanele cu bulion se închid strângându-se bine capacul şi se sterilizează lăsându-se 1 oră la cuptor, la temperatura de aproximativ 100 de grade Celsius

Urmăriți Impact.ro și pe