Cum se pregătește corect bulionul. Trucul pe care trebuie să îl știe toate gospodinele

Ana Anitoiu 07.10.2020, 14:19
Cum se pregătește corect bulionul. Trucul pe care trebuie să îl știe toate gospodinele

Toate gospodinele ar trebui să știe cum se pregătește corect bulionul, ce este necesar în cămară, mai ales în sezonul rece. Un truc garantează un rezultat excelent.

Cum se pregătește corect bulionul. Ingrediente

  • 6 kg de roșii bine coapte;
  • 3 lingurițe de sare grunjoasă;
  • 2 tije de frunze de țelină;
  • O bucată de hrean.

Este important ca roșiile să fie frumoase și bine coapte, pentru ca bulionul să iasă gustos și să dea savoare mâncărurilor la care poate fi folosit.

Cum se pregătește corect bulionul. Trucul pe care trebuie să îl știe toate gospodinele

Cum se pregătește corect bulionul. Mod de preparare

Mai întâi, se spală bine roșiile. Apoi, se scoate partea albă și se taie în sferturi. După aceea, bucățile de roșii se dau prin mașina de tocat. Se folosește dispozitivul special pentru bulion. Acesta împiedică semințele și cojile să ajungă în vas.

Începe faza a doua a rețetei de bulion de roșii. Se pune sucul obținut prin tocarea roșiilor într-un vas mare, cu fundul gros. Se pune la fiert, la foc mediu, pentru aproximativ o oră.

În acest timp, se pregătesc bucata de hrean și frunzele de țelină. Apoi, se amestecă totul cu sare și se adaugă și peste bulion.

Bulionul de roșii trebuie lăsat să fiarbă până când se obține consistența preferată. Bulionul nu trebuie să fie o pastă fluidă, dar nici una foarte groasă.

Când bulionul este gata, se scot din vas frunzele de țelină și bucata de hrean din vas. Apoi, bulionul se lasă la răcit, după care se toarnă în borcane sau sticle sterilizate în prealabil.

Cum se pregătește corect bulionul. Trucul pe care trebuie să îl știe toate gospodinele

Atenție! Cel mai important truc este sterilizarea corectă a borcanelor sau sticlelor și turnarea bulionului cât este destul de fierbinte, astfel încât recipientele să se sigileze bine.

La final, după ce au fost închise borcanele sau sticlele cu capace, acestea se pun într-un vas mare, cu fundul acoperit de un prosop. Se toarnă apă în vas, până aproape de gâtul sticlelor, și se mai lasă la fiert la bain-marie, pentru aproximativ o jumătate de oră, începând din momentul fierberii.

În cele din urmă, bulionul de roșii se lasă la răcit, iar apoi se depozitează în cămară, unde va rămâne gata să dea savoare multor feluri de mâncare.

Dacă este pregătit corect, bulionul sau sucul de roşii pregătit pentru iarnă este la fel de benefic pentru sănătate ca roșiile proaspete, deoarece acestea îşi menţin proprietăţile nutriţionale după fierbere.

Astfel, bulionul pregătit în acest fel reduce riscul de apariţie a bolilor cornice și a bolilor de inimă. În plus, acesta protejează împotriva unor forme de cancer, datorită nivelului crescut de nutrienţi benefici şi antioxidanţi.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...