Rețeta zilei. Gulaș vegetal cu tofu și ciuperci. Un preparat sănătos și gustos

Daria Petrescu 16.12.2019, 10:32
Rețeta zilei. Gulaș vegetal cu tofu și ciuperci. Un preparat sănătos și gustos

Gulașul vegetal servit alături de o salată poate fi prânzul perfect, pentru cei care au renunțat la carne în perioada postului sau au devenit definitiv vegetarieni. Se prepare ușor și este extrem de delicioasă.

Gulaș vegetal cu tofu și ciuperci, rețeta perfectă pentru întreaga familie

Ingrediente:

  • sare
  • câteva linguri ulei de floarea soarelui presat la rece
  • apă
  • o tofu cu sare (200 g) tocat cuburi
  • 1 conservă crema de cocoș
  • 1 lingură mier
  • linguriță cimbru
  • un praf de piper cayenne
  • 1 litru bulion/1 cană pastă de roșii concentrată
  • 1 cană ciuperci tocate
  • o ceapă
  • coajă rasă de la un sfert de lămâie
  • 3 căței de usturoi
  • piper

 

Mod de preparare

Se pun la călit ciupercile tocate, usturoiul și cimbrul în puțin ulei de floarea soarelui preat la rece și 2-3 linguri de apă.

După ce fierb câteva minute și aromele se omogenizează, se adaugă bulionul/sosul de roșii. În cazul in care folosești o pastă de roșii foarte concentrată, poți să adaugi și jumătate de cană de apă.

Se lasă preparatul să mai fiarbă la foc domol cât să se îngroașe sosul și apoi poți adaugă restul ingredientelor: ceapă, coajă de lămâie, piperul cayenne, mierea, bucățile de tofu.

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]

După ce ai amestecat toate acestea, lași toate ingredientele să fiarbă 3-5 minute la foc mic, iar la final integrezi și crema de cocoș, apoi oprești focul. Gulașul vegetal cu tofu și ciuperci se va servi cald, alături de salate, potrivit sanovita.ro.

tofu este folosit în toată lumea.
tofu este folosit în toată lumea.

Ce trebuie să știi despre tofu

Una dintre proprietățile sale esențiale este că tofu are o mare abilitate de a absorbi noi arome.

Această versatilitate face că tofu să fie folosit în foarte multe feluri în bucătărie, mereu inventandu-se noi modalități de a-l include în preparate.

Calitățile lui erau cândva cunoscute și exploatate numai în Asia.

Însă astăzi, tofu este folosit în toată lumea. A fost descoperit cu 2000 de ani în urmă de către chinezi, însă denumirea lui provine din limba japoneză.

Poți folosi tofu în bucătărie în numeroase feluri. Astfel, când îl alegi, trebuie să ai în vedere ceea ce vrei să faci cu el. Tofu are un gust neutru, așa că poate fi ușor influențat de aromele din jurul sau.

Poți să-l pui în salate și chiar să faci deserturi cu tofu. Textura lui variază, astfel încât vei găși tofu ferm, foarte ferm sau tofu moale și chiar tofu cremos.

Cel moale și delicat (cu un aspect de mătase)  îl poți folosi în dressingurile pentru salate, în diverse sosuri și pentru deserturi.

Tofu tare si foarte tare poate să fie prăjit, făcut la cuptor sau chiar pe grătar.  De asemenea, el poate să fie murat, pus în omletă sau în supe, potrivit retete.acasa.ro

Urmăriți Impact.ro și pe