Cum se întreține corect frigiderul. Greșeala banală care îl poate distruge

Badea Violeta 29.04.2022, 07:51
Cum se întreține corect frigiderul. Greșeala banală care îl poate distruge

Frigiderul este indispensabil în orice gospodărie. Acesta funcționează non-stop și depozitează legume, fructe, produse lactate, ciocolată, sucuri, apă, resturi de mâncare și multe altele. Doar câteva ore de întrerupere a alimentării cu energie electrică sau de avarie pot duce la stricarea produselor. Așadar, nimeni nu dorește ca frigiderul său să se strice, mai ales în mijlocul verii toride. Prin urmare, menținerea aparatului în condiții optime este în interesul tuturor. De asemenea, întreținerea regulată va ajuta frigiderul să funcționeze eficient. Iată cum îl poți proteja!

Cum ai grijă de frigiderul tău

Frigiderul este aparatul care lucrează din greu, care funcționează 24 de ore din 24, 7 zile din 7 și merită puțină atenție. Dar, în afară de curățarea alimentelor urât mirositoare, cât timp ai dedicat, să spunem, anul trecut, întreținerii frigiderului? Dacă dorești ca frigiderul tău să aibă o viață lungă ai grijă de el. Cum poți face asta? Ei bine, efectuează aceste sarcini simple de întreținere.

Cum se intretine frigiderul
Cum se intretine frigiderul
  • Așează frigierul departe de orice sursă de căldură

E adevărat că unele bucătării, în special cele de la bloc, sunt mici și înguste, dar chiar și așa trebuie să așezi aparatul într-un loc mai aerisit, eventual pe un hol. În niciun caz frigiderul nu trebuie să stea lângă cuptor sau aragaz. De asemenea, acesta trebuie ținut departe de calorifer sau de fereastră.

În zilele noastre există frigidere încorporabile, care pot fi încastrate în mobila de bucătărie, dar acestea funcționează pe baza unor tehnologii noi. Aparatele clasice au nevoie de un spațiu bine aerisit.

  • Verifică frecvent garnitura de cauciuc

Este foarte important să faci acest lucru, deoarece o garnitură slabită va permite aerului sa iasă, iar aparatul va consuma inutil resursele. Astfel, garnitura frigiderului trebuie curățată de resturi de mâncare de câte ori este nevoie. Poți folosi o periuță de dinți, o soluție din praf de copt și apă.

  • Dezgheață frigiderul

Gheața poate forma blocuri solide în partea de jos a containerelor. Tocmai din acest motiv, este important să golești lunar coșurile de gheață. După ce ai făcut acest lucru, așează în congelator un recipient cu bicarbonat de sodiu. Acest praf absoarbe mirosurile neplăcute.

  • Ai grijă la temperatura din frigider

Temperatura din frigider trebuie să fie constantă. Ideal ar fi ca aceasta să nu depășească niciodată 5 grade Celsius. În congelator, temperatura trebuie să fie mereu sub 0 grade Celsius. O temperatură ridicată nu numai că va strica alimentele, dar va scurta și viața aparatului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...