Cum se face cea mai bună mămăligă. Trucul ştiut doar de gospodinele de la ţară

Badea Violeta 11.03.2022, 18:11
Cum se face cea mai bună mămăligă. Trucul ştiut doar de gospodinele de la ţară

Mămăliga este extrem de populară în țara noastră, dar se consumă și în alte țări din Europa. Aceasta este, fără îndoială, un înlocuitor perfect pentru pâine, este foarte ușor de preparat și nu necesită multe ingrediente. Totuși, hai să aflăm cum se face cea mai bună mămăligă. Există un truc ştiut doar de gospodinele de la ţară!

Secretul celei mai bune mămăligi

Nu există român care să nu fi mâncat, măcar o dată în viață, mămăligă. Celebrul preparat obținut prin fierberea mălaiului în apă cu sare iese cu adevărat delicios atunci când obiectul cu care se amestecă este din lemn.

Se spune că acest material ajută la păstrarea gustului original al mâncărurilor. În plus, lemnul nu va zgâria fundul vasului atunci când vei amesteca mămăliga.

De asemenea, preparatul iese gustos atunci când este fiert la foc mic măcar 20-25 de minute. Mămăliga este ideală pentru că poate fi consumată alături de o mulțime de preparate. Pește prăjit, ouă ochiuri, sarmale, brânză cu smântână sau tochituri.

Cum învârţi în mămăligă ca să nu facă cocoloaşe. Secretul femeilor de la ţară
Cum prepari cea mai buna mamaliga

Trucuri pentru cea mai gustoasă mămăligă

Așa cum spuneam și mai sus, mămăliga se prepară foarte ușor, însă există câteva trucuri pe care ai putea să le pui în aplicare.

Acestea fiind spuse, iată câteva sfaturi extrem de utile, cu ajutorul cărora, vei obține o mămăligă perfectă. Mai întâi, trebuie să menționăm faptul că apa se pune la fiert cu sare și mălai, treptat.

Ei bine, pe măsură ce apa începe să fiarbă, vom începe să amestecăm constant cu ajutorul unei linguri de lemn, apoi vom adăuga, treptat, și restul mălaiului.

Menționăm că mămăliga nu trebuie să fiarbă mai mult de 45 de minute, timp în care amestecăm tot timpul, cu mișcări circulare, de jos în sus, lăsând focul mic.

Dacă vrei să obții o mămăligă perfectă și un plus de savoare, gospodinele te sfătuiesc să folosești lapte în loc de apă. De asemenea, acestea spun să adaugi și un cub de unt. Vei avea parte de un gustul deosebit, iar mămăliga ta va fi mult mai cremoasă și mai consistentă.

După ce preparatul tău a fiert, răstoarnă-l pe un fund de lemn. Acesta va împiedica aburii să se ridice și va absoarbe surplusul de lichid din mămăligă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...