Cum să alegi vinetele fără semințe. Detaliul banal la care trebuie să fii atent când le cumperi

Badea Violeta 06.08.2022, 08:00
Cum să alegi vinetele fără semințe. Detaliul banal la care trebuie să fii atent când le cumperi

Când sezonul vinetelor este în plină desfășurare, ne trezim cumpărând mai multe decât putem consuma. Această legumă cărnoasă este atât de versatilă, încât o putem include în diverse mâncăruri. În loc să luăm una la întâmplare, sperând la tot ce e mai bun, nu ar fi mai bine să ne asigurăm că vom cumpăra o vânătă fără semințe? Iată la ce trebuie să fii atent!

Cum identifici cele mai bune vinete din piaţă

Ce vinete au cele mai puține semințe? Ei bine, află că trebuie să fii atent la un aspect extrem de important. Potrivit specialiștilor, vinetele masculine au mai puține semințe și sunt mai puțin susceptibile de a fi amare.

Pentru a face diferența între vinetele masculine și cele feminine, inspectează capătul florii. Masculul are un capăt mic, rotund și neted, în timp ce femela are un capăt asimetric, mai puțin neted.

Cum sa alegi cele mai bune vinete de la piata
Cum sa alegi cele mai bune vinete de la piata

Există sau nu vinete fără semințe

Majoritatea vinetelor au nevoie de 70 până la 85 de zile de la transplantare pentru a produce un fruct matur. Unele soiuri de vinete, cum ar fi „Orient Express”, produc fructe cu foarte puține semințe. Acest lucru face ca pulpa fragedă să fie mai apetisantă și poate reduce amărăciunea.

Totuși, specialiștii susțin că vinetele (Solanum melongena) sunt mai degrabă fructe decât legume și fac parte din familia solanaceele. În funcție de soi, acestea pot fi negre, mov, albe sau galbene. Toate vinetele conțin multe semințe moi, mici și comestibile.

De ce unele vinete au mai multe semințe

Natura a proiectat femelele să fie mai mult în ton cu reproducerea semințelor decât cu gustul bun, spun expeții. Astfel, în cazul vinetelor (și al altor fructe și legume), mai multe semințe au mai multe șanse să rezulte în mai mulți pui pentru a propaga specia. Prin urmare, vinetele de sex feminin au mai multe semințe.

Semințele unei vinete proaspete ar trebui să fie moi și abia vizibile, iar dacă sunt, nu este nevoie să le îndepărtezi, deoarece pot fi consumate fără nicio problemă.

Alt detaliu la care ar trebui să fii atent

Înainte de a cumpăra o vânătă, analizează-i pielea. Pielea mată este un semn de depozitare slabă și, prin urmare, de calitate slabă, în timp ce pielea încrețită este un semn că vinetele au fost recoltate cu mult timp în urmă și sunt vechi.

Acest lucru ar putea însemna că va fi amară, deoarece amărăciunea poate apărea odată cu vârsta. Alege în schimb una a cărei piele este întinsă, vioaie și strălucitoare, deoarece înseamnă că este proaspăt recoltată.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...