Cum alegi cele mai bune vinete din piaţă. La ce trebuie să fii atent ca să nu cumperi unele amare

Ioana Bucur 13.06.2021, 23:27
Cum alegi cele mai bune vinete din piaţă. La ce trebuie să fii atent ca să nu cumperi unele amare

Cheia celor mai gustoase peparate este, evident, calitatea ingredientelor folosite. Învață cum alegi cele mai bune vinete din piaţă. La ce trebuie să fii atent ca să nu cumperi unele amare.

Cum alegi cele mai bune vinete

Sunt ingredientul vedetă în zacuscă sau delicioasa salată de vinete, însă tot ele pot distruge preparatul, dacă nu sunt alese cu grijă. Bogate în săruri minerale, hidrați de carbon și cu o valoare energetică ridicată, ar trebui să fie nelipsite de alimentația fiecăruia.

Dacă respectăm câteva reguli simple, de fiecare dată când mergem la piață sau la supermarket, vom pleca acasă cu cele mai bune produse. Învață cum alegi cele mai bune vinete din piaţă. Un agricultor a dezvăluit la ce trebuie să fii atent ca să nu cumperi unele amare.

„Se aleg vinete coapte, de mărime mijlocie, de culoare aproape neagră, lucioase şi pufoase. Când sunt strânse ele trebuie să fie elastice. Mare atenţie şi la mărime: vinetele tari au seminţe mari, iar cele verzui sunt amare. Codiţa trebuie să fie cât mai verde şi fragedă. Vinetele se amăresc din cauza secetei sau dacă sunt prea bătrâne, adică au stat mult pe vrej. În acest caz codiţele vor avea o culoare maronie şi vor fi uscate. Este indicat să fie alese vinetele lunguieţe şi de culoare mai închisă pentru că sunt bine coapte şi au mai puţine seminţe negricioase”, a explicat Petre Papp, agricultor, citat de Adevărul.

Capetele vinetelor, detaliul la care trebuie să fim atenți dacă vrem să le evităm pe cele cu semințe multe. Cele care au o urmă circulară şi nu foarte adâncă nu conţin atât de multe seminţe ca şi cele care au la capăt o urmă ovală şi mai adâncă.

Se recomandă evitarea celor care au coaja lovită sau perforată pentru că se pot strica foarte repede, dacă nu cumva procesul a început deja.

Cum alegi cele mai bune vinete din piaţă

Secretul lui chef Sorin Dumitrescu pentru cea mai gustoasă salată de vinete

Cu ani buni de experiență în spate, chef Florin Dumitrescu a devăluit secretul care l-a ajutat să facă mereu o salată de vinete savuroasă.

„La începutul meseriei de bucatar am avut o perioadă în care făceam 30-40 de kg de vinete zilnic. Evident, le făceam pe grătar, le scurgeam în sita de plastic, le tocam de mână cu un satâr de lemn și nu le puneam decât lângă roșii proaspete și pâine prăjită. Doamne, câte vinete am reușit să coc în perioada aceea!!! Și astăzi, dacă simt miros de vinete coapte, nu îmi amintesc decât de diminețile în care porneam grătarul și mă apucam să coc vinete”, îşi aminteşte Chef Florin.

Ingrediente pentru șase porții:

  • două kilograme vinete
  • sare – după gust
  • piper – după gust
  • trei cepe tocate mărunt
  • 450 mililitri ulei de floarea soarelui

Citește aici Secretul lui chef Sorin Dumitrescu pentru cea mai gustoasă salată de vinete.

Urmăriți Impact.ro și pe
Tags:
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...