Cum râde Rusia de occidentali. Aşa vrea Putin să îşi promoveze ţara: „Vodcă şi gaz. Nu întârzia, vine iarna”

Ana Anitoiu 30.07.2022, 13:30
Cum râde Rusia de occidentali. Aşa vrea Putin să îşi promoveze ţara: „Vodcă şi gaz. Nu întârzia, vine iarna”

Rusia râde de occidentali, în contextul crizei generate de războiul pe care liderul de la Kremlin l-a declanșat în Ucraina. A fost lansat un videoclip de promovare ce arată cum vrea Vladimir Putin să-și prezinte țara.

Cum a luat Rusia în derâdere criza pe care a generat-o

Un videoclip de promovare lansat de Rusia ia în derâdere criza pe care a generat-o Vladimir Putin pe 24 februarie, atunci când a declanșat un război în Ucraina. Clipul prezintă ce avantaje sunt pentru stabilirea domiciliului în această țară.

„Asta e Rusia: gastronomie delicioasă, femei frumoase, gaz ieftin, o istorie bogată, literatură faimoasă în întreaga lume, arhitectură unică, sol rodnic, apă și electricitate ieftine, balet, livrări și transport taxi ieftine, valori tradiționale, creștinism, fără cultura anihilării, ospitalitate, vodcă, o economie care poate rezista miilor de sancțiuni”, arată videoclipul de promovare lansat de Rusia.

Videoclipul, realizat cu imagini regizate, se încheie cu îndemnul: „Este timpul să te muți în Rusia! Nu întârzia! Vine iarna!”. Materialul video omite detalii precum lipsa libertății de exprimare, retragerea marilor companii din țară, criza din câmpul muncii și problemele din domeniul alimentar.

Cum rade Rusia de occidentali. Asa vrea Putin sa isi promoveze tara
Vladimir Putin

Economist rus, despre Vladimir Putin

Un economist rus, Vladislav Inozemtsev, directorul Centrului de Cercetare a Societăților Post-Industriale, cu sediul la Moscova, a scris într-o opinie pentru The Moscow Times că liderul rus Vladimir Putin este nevoit să negocieze cu Occidentul.

Conform acestuia, Kremlinul a avut multe oportunități de a remedia lucrurile. Mulți politicieni din Occident ar susține recunoașterea republicilor Donețk și Lugansk în schimbul retragerii trupelor ruse din Ucraina. Însă, Moscova nu este interesată de acorduri.

Între timp, războiul din Ucraina continuă. Peste 50 de prizonieri de război au murit în urma bombardării unei închisori, în localitatea Olenivka. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a transmis că aceasta a fost o „crimă de război deliberată a Rusiei”, iar Moscova a transmis că, de fapt, atacul le-a aparținut ucrainenilor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...