Cum faci un cocktail clasic și modern cu rye whiskey, Chartreuse, Suze și Maraschino – Loose Talk, un twist de Last Word

Alexandru Puiu 12.12.2023, 23:54
Cum faci un cocktail clasic și modern cu rye whiskey, Chartreuse, Suze și Maraschino – Loose Talk, un twist de Last Word

Când vine vorba de cocktailuri clasice care sunt greu de integrat în modele clasice, Last Word este unul dintre cele mai fascinante și îndrăgite. Acesta este și motivul pentru care a inspirat foarte multe variații.

Last Word este un cocktail clasic de aproximativ 100 de ani. Prima dată a fost consemnat în analele istorie la 1916, când a fost publicat în ediția de iulie – august a publicației Detroit Athletic Club. În varianta tradițională, poți face un Last Word cu părți egale de dry gin, luxardo maraschino, Chartreuse și suc proaspăt stors de limetă.

Citește și: Cum faci un cocktail Old Fashioned Românesc cu țuică și vinars, să te încălzești în sezonul rece și să privești altfel distilatele autohtone

În contextul în care atât luxardo maraschino, cât și Chartreuse sunt destul de dulci, fac o treabă surprinzător de bună în a echilibra sucul de limetă în cantitate semnificativă. De obicei, o parte se referă la o uncie americană sau 30 de mililitri.

Având în vedere că America a trecut prin prohibiție, iar multe cocktailuri s-au pierdut, The Last Word este o excepție de la regulă din două motive. Pentru că rețeta sa a fost inclusă în cartea Bottoms Up! din 1951 de Ted Saucier și pentru că în 2003 barmanul Murray Stenson de la Zig Zag Cafe din Seattle a găsit-o în respectiva carte și a inclus-o în meniu, unde s-a bucurat de un succes fulminant.

Citește și: Cum faci un cocktail original cu Bourbon Whiskey și un pic de Mezcal, descoperi sarea în cocktail și îmbrățișezi mixurile ”simple”

Cum faci un cocktail clasic modern inspirat de Last Word intitulat Loose Talk

Creată în 2017 de către Tom Sherring de la Piano Kensington din Londra, Loose (relaxat, larg) se referă la modul relaxat în care s-a inspirat din ingredientele originale ale cocktailului. Talk (vorbă, a vorbi) este doar un sinonim pentru cuvânt (Word), o referință la denumire originală a cocktailului. În orice caz, rețeta este una fascinantă și merită încercată.

Loose Talk

25ml Rye Whiskey, recomand Michter’s Single Barrel Straight Rye

25ml Luxardo Maraschino

12,5ml Suze

12,5ml Charteuse Jeune

12,5ml Suc de lămâie

12,5ml Suc de limetă

5ml sau o lingură de D.O.M. Benedictine

Metodă: se amestecă ingredientele cu ajutorul unui shaker plin cu gheață, se strecoară cocktailul într-o cupă. Opțional, se decorează cu o crenguță cu rozmarin.

Toate ingredientele folosite le poți achiziționa de pe www.alfadrink.ro.

Alfa-Drink-logo

Urmăriți Impact.ro și pe