Cum faci suc de roşii pentru iarnă fără conservanţi. Nu dai greş cu reţeta asta

Badea Violeta 19.08.2021, 09:13
Cum faci suc de roşii pentru iarnă fără conservanţi. Nu dai greş cu reţeta asta

Toate gospodinele își pregătesc, în această perioadă, borcanele si pachetele cu legume pentru iarnă. Din cămară nu lipseşte niciodată sucul de roșii, fiindcă este folosit la orice mâncare. Acesta este cunoscut pentru savoarea, culoarea și gustul său. Iată o rețetă de suc de roşii pentru iarnă fără conservanţi!

Rețetă de suc de roșii fără conservanți

Toamna se apropie cu pași repezi și ne avertizează că a sosit momentul să ne strângem provizii pentru iarnă. Ca în fiecare an, cămara trebuie să fie plină cu bunătăți, iar de acolo nu are cum să lipsească sucul de roșii.

Așa că ne-am gândit să venim în ajutorul tău cu o rețetă de suc de roșii fără conservanți pentru iarnă. Acesta poate fi folosit în ciorbe, tocănițe, sosuri și tot felul de preparate. Iată care sunt pașii pentru a-l obține.

Reteta de suc de rosii fara conservanti
Reteta de suc de rosii fara conservanti

Ingrediente

  • 1,5 kg de roșii (soiuri fără multă zeamă gen Roma)

Mod de preparare

Pentru început se spală bine toate roșiile, se îndepărtează porțiunile necomestibile și se taie în sferturi sau bucăți de dimensiuni mici. În continuare se folosește un blender sau un storcătorul manual de roșii prin care se trec bucățile de roșii.

Pasta obținută se adaugă într-o oală și se pune pe foc, unde se lasă aproximativ 15-20 de minute, timp în care se îndepărtează periodic spuma formată la suprafață. Vei observa că amestescul începe să se îngroașe.

După ce sucul de roșii este gata, se îmbuteliază în sticle. Se lasă la răcit la temperatura camerei până a doua zi, apoi se depozitează în frigider sau în cămară, cât mai departe de razele soarelui. Spor la treabă.

Tocaniță de ciuperci cu suc de roșii

Ingrediente:

  • 500 de grame de ciuperci
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 2-3 căței de usturoi
  • 300 ml suc de roșii
  • 50 ml vin alb
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • câteva frunze de pătrunjel proaspăt

Mod de preparare:

Pentru început se curăță ciupercile și se taie sub formă de cuburi. Apoi se curăță și usturoiul și se taie cât mai mărunt. Într-o tigaie se adaugă uleiul și se lasă pe foc până se încinge, apoi se adaugă usturoiul. După ce s-a rumenit se adaugă și ciupericile tocate. Deasupra se presară sare și se lasă pe foc până când începe să scadă apa.

Se adaugă vinul, iar după ce acesta s-a evaporat se adaugă sucul de roșii. Se lasă să se gătească totul până când lichidul scade suficient de mult și se formează un sos. La final se adaugă pătrunjel tocat. Totul este gata. Spor la treabă și poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...