Cea mai ieftină mâncare. Cum se prepară supa ușoară de roșii, e foarte potrivită vara

Stan Filon 04.08.2021, 08:47
Cea mai ieftină mâncare. Cum se prepară supa ușoară de roșii, e foarte potrivită vara

Aceasta este cea mai ieftină mâncare de vară, ideală pentru zilele toride. Vestea bună este căsupa de roșii se poate servi rece, direct din frigider. Pe cât de ieftină este, pe atât de gustoasă este această supă delicioasă, după care românii se dau în vânt.

Supă de roșii, cea mai ieftină și gustoasă mâncare

Nimic nu este mai bun în zilele toride decât o mâncare ușoară și ieftină. Aceasta este supa de roșii, iar mai jos veți vedea cea mai simplă rețetă. Oricine o poate face, chiar dacă nu a intrat aproape niciodată în bucătărie. Este rețeta celebrului gastronom Radu Anton Roman, din cartea ”“Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).În plus, această rețetă este ideală pentru postul Sfintei Marii.

Ingrediente:

  • 1 pahar orez
  • 1 ceapă,
  • pătrunjel,
  • busuioc,
  • sare,
  • piper,
  • 1 morcov
  • 1 kg roşii răscoapte, să dea zeamă
Supa de rosii, cea mai ieftina si gustoasa mancare
Supa de rosii, cea mai ieftina si gustoasa mancare, asa cum o gatea celebrul Radu Anton Roman (foto)

Mod de preparare:

Cele mai bune roșii pentru această supă sunt cele coapte bine, zemoase și pline de gust. Trebuie să tăiem roșiile cubulețe, apoi se rade ceapa i morcovul. Se pun la fiert toate, orez, roşii, ceapă, morcov, sare, piper, în 2 litri apă. Se toacă verdeaţa. Se ia oala de pe foc după o jumătate de oră, apoi se presară verdeața proaspă tocată.

Radu Anton Roman (n. 19 august 1948, Făgăraș – d. 29 august 2005, București) a fost un jurnalist, scriitor și realizator TV, cunoscut mai ales pentru documentarea gastronomiei românești, dar și pentru emisiunile pe teme culinare.

În 1995, Roman intră într-o dispută legate de existența unei bucătării românești autentice cu filozofii Andrei Pleșu și Ion Bănșoiu, antropologul Vintilă Mihăilescu, și istoricul Mihai Oroveanu. În urma acestei discuții, Radu Anton Roman începe să lucreze la volumul de antropologie culinară Bucate, vinuri și obiceiuri românești, publicat în 1998 și editat de către Ion Bănșoiu.

Volumul nu a cunoscut un succes imediat, ci unul progresiv, care a culminat după ce Roman a devenit cunoscut ca realizator TV. Până în prezent, Bucate, vinuri și obiceiuri românești a fost publicat în cinci ediții în limba română și tradus și publicat în 2008 în limba engleză, iar în 2009 în limba franceză.

Între 2001 și 2005 a realizat pentru Pro TV emisiunea cu profil culinar “Bucătăria lui Radu”. Radu Anton Roman a murit la vârsta de 57 de ani, în București, în urma unui infarct miocardic, și este înmormântat în cimitirul Bellu catolic.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...