Cartofii wedges sunt preferații copiilor și sunt deseori aleși pentru garnitură alături de o friptură și nu lipsesc nici din meniurile fast-food-urilor. Aceștia se prepară foarte repede, se prăjesc, dar se pot găti și la cuptor, fiind și mult mai sănătoși. Poți să-i gătești și tu acasă și tot ce trebuie să faci, dacă vrei să-ți iasă ca la restaurant, este să ții cont de câteva trucuri de la bucătarii profesioniști.
Cartofii wedges sunt nelipsiți din meniurile restaurantelor și fast-food-urilor, fiind la mare căutare în rândul clienților. Dar îi poți face și tu acasă și îți vor ieși foarte gustoși cu ajutorul unor trucuri și nici prepararea nu necesită mult timp, În primul rând, cartofii trebuie tăiați la aceeași grosime, pentru a avea toți același punct de coacere sau prăjire, la foc mediu.
Unii bucători recomndă ca acesti cartofi să fie preparați cu tot cu coajă pentru a le da consistență. Dar pentru a ieși la fel ca la fast-food, crocanți la exterior și moi la interior, trece cartofii prin amestec de ou bătut și apoi prin pesment. Peste ei poți pune orice condiment care îți place, precum oregano, boia de ardei sau paparika, pentru o aromă deosebită.
În Australia, cartofii wedges sunt serviți întotdeauna cu smântână și sos dulce de ardei iute. Se poate folosi și ketchup și muștar cu miere, dar se potrivesc foarte bine și cu sos chilli, ketchup sau guacamole. De asemenea, se pot servi pe post de garnitură sau pe post de gustare alături de o salată de legume.
Cartofii își au originea în America de Sud, în urmă cu peste 8.000 de ani. Au ajuns în Europa după descoperirea Americii și de atunci consumul lor s-a răspândit în întreaga lume. Cultura de cartofi este a patra din lume după porumb, grâu sau orez, fiind cultivaţi în peste 120 de ţări şi consumaţi în fiecare zi de peste un milliard de oameni. În România, au început să fie cultivați pe scară largă la începutul secolului al XIX-lea.