Cum ar putea scădea factura pentru la iarnă. Ideea revoluționară venită din Austria

Badea Violeta 29.08.2022, 07:39
Cum ar putea scădea factura pentru la iarnă. Ideea revoluționară venită din Austria

Sfârșitul verii este aproape și mulți români se gândesc cu groază cum vor reuşi să achite facturile pentru încălzirea locuinţelor în sezonul rece. Creșterea prețurilor la energie electrică și gaze naturale este un însă un fenomen generalizat, resimțit pe plan european. De curând, cancelarul austriac Karl Nehammer a dezvăluit metoda prin care s-ar putea evita dezastrul. Iată cum ar putea scădea factura pentru la iarnă!

Cancelarul austriac vrea să scadă preţul electricităţii. Metoda găsită de Karl Nehammer

După mai bine de şase luni de război în Ucraina, preţul energiei a explodat în Europa, iar viitorul nu sună deloc bine. Faptul că Rusia a decis reducerea livrărilor de gaze către UE le dă fiori liderilor europeni.

Şeful guvernului de la Viena, Karl Nehammer, a anunțat duminică, 28 august, că subiectul va fi discutat la o reuniune de urgenţă. Acesta a spus că „preţul electricităţii trebuie să scadă” și a solicitat Uniunii Europene să decupleze preţul energiei electrice de cel al gazelor, pentru a scădea facturile la curent.

„Trebuie să oprim această nebunie care loveşte în prezent pieţele de energie”, a precizat Karl Nehammer într-un comunicat, citat de AFP, conform celor de la Agerpres.

„Subiectul (decuplării) va fi pe ordinea de zi”, a mai spus el, adăugând că a discutat deja cu liderii Germaniei și Republicii Cehe.

Cum ar putea scadea facturile la curent
Cum ar putea scadea facturile la curent

Prețurile europene la electricitate au atins niveluri record

Prețurile europene la electricitate au atins noi recorduri săptămâna trecută, prevestind o iarnă aspră, în condițiile în care invazia Rusiei în Ucraina și întreruperea livrărilor de gaze rusești către Europa provoacă dureri economice pe întreg continentul.

Vineri, pe data de 26 august, contractul pe un an pentru energia electrică din Germania a ajuns la 995 de euro (995 de dolari) pe megawatt oră, în timp ce echivalentul francez a depășit 1.100 de euro, o creștere de peste zece ori în ambele țări față de anul trecut.

În Marea Britanie, autoritatea de reglementare în domeniul energiei, Ofgem, a anunțat că va majora de aproape două ori plafonul prețurilor la electricitate și gaze de la 1 octombrie, până la o medie de 3.549 de lire sterline pe an.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...