Sean Connery a murit. Doliu imens în lumea filmului pentru primul James Bond. Cum s-a întâmplat tragedia

Andreea Bisinicu 31.10.2020, 17:12

Ultima zi din octombrie tocmai a devenit cea mai sumbră zi a toamnei. Sean Connery a murit. Doliu imens în lumea filmului pentru primul James Bond. Cum s-a întâmplat tragedia.

Cum a murit primul James Bond. Sean Connery avea 90 ani

Doliu imens în Cetatea Filmului. Titanul cinematografiei, Sean Connery, a murit. Actorul a decedat, peste noapte, în somn, în locuința sa din Bahamas, unde se afla alături de câțiva din memebrii familiei sale. Sean Connery împlinise 90 ani pe 25 august 2020.

La nouă veacuri de trai, starea lui de sănătate se șubrezise. Conform fiului său, Jason Connery, actorul se afla în deplinătatea facultăților mintale dar s-a simțit rău, în ultima vreme.

„Încercăm cu toții să procesăm acest trist eveniment, pentru că s-a întâmplat atât de repede, chiar dacă tatăl meu se simțea rău de ceva timp. O zi tristă pentru toți cei care l-au cunoscut și l-au iubit pe tatăl meu și o pierdere imensă pentru toți oamenii din întreaga lume, care s-au bucurat de minunatul dar pe care l-a avut ca actor.”, a declarat Jason, fiul lui Sean Connery, conform BBC.
Sean Connery a murit, in somn, la cateva luni dupa ce implinise 90 ani
Sean Connery a murit, in somn, la cateva luni dupa ce implinise 90 ani

Cine a fost Sean Connery, legendarul actor care i-a dat viață lui James Bond

Sean Connery este considerat cel mai bun intepret al lui James Bond din toate timpurile. Actorul de origini scoțiene este cel care i-a dat viață celebrului agent secret, care s-a transformat, rapid, în idolul tuturor femeilor și spaima răufăcătorilor.

„Numele meu e Bond. James Bond”este, cu siguranță, una dintre cele mai cunoscute replici din istoria cinematografiei.

Înainte ca Roger Moore, Pierce Brosnan și Daniel Craig să îmbrace celebrul costum al Agentului oo7, Sean Connery îi dădea replica superbei Ursula Andress în „Dr. No”.

Cine nu își amintește de celebra scenă de pe plajă, în care zeița cu plete blonde caută scoici, iar James Bond o privește cu dorință, de pe nisip? Sau celebra masă de poker unde se prezintă, pentru prima dată?

Cariera sa fulminantă s-a desfășurat de-a lungul a șapte decade și a fost încununată cu un premiu OSCAR, trei Globuri de Aur și două premii BAFTA. În anul 2000, regina Elisabeta a II-a l-a numit cavaler și de atunci se prezenta precum Sir Sean Connery.

În 1988, Academia i-a acordat trofeul OSCAR, fiind numit cel mai bun actor în rol secundar pentru filmul „The Untouchables” (1987).

Printre cele mai cunoscute pelicule ale sale, amintim de „No Road Back” (1957), „Macbeth” (1961), „Anna Karenina” (1961), „Murder on the Orient Express” (1974), „Indiana Jones and the Last Crusade” (1989) și „The Hunt for Red October” (1990).

Cu toate acestea, Sir Sean Connery și-a câștigat statutul de star internațional abia în 1962, când l-a făcut celebru pe James Bond, cel mai cunoscut personaj cinematografic din toate timpurile, după Vagabondul Charlot al lui Charlie Chaplin.

Actorul scoțian a jucat în șapte dintre filmele care l-au avut ca personaj principal pe agentul favorit al Marii Britanii: „Dr. No”, „Goldfinger”, „From Russia with love”, „You only live twice”, „Thunderball”, „Diamonds are forever”, „On Her Majesty’s Secret Service”.

A refuzat rolul din „Stăpânul Inelelor” și a pierdut 400 de milioane de dolari

Când te numești Sean Connery, îți permiți orice, chiar să refuzi oferte de milioane de dolari. Puțini știu că vestitul actor a refuzat să joace rolul vrăjitorului Gandalf în trilogia „Stăpânul inelelor”, un rol care valora peste 445 milioane de dolari, doar pentru că nu i-a plăcut scenariul.

Chiar dacă producătorii celebrei trilogii laureate cu Oscar i-au lăsat două luni de gândire, răspunsul lui James Bond a fost tot negativ.

Aceștia au încercat să-l convingă și i-au promis o cotă parte din vânzări, însă, Sean Connery i-a asigurat că nu îl va interpreta pe Gandalf. Astfel, rolul i-a revenit lui Sir Ian McKellen.

Celebrul Sean Connery este considerat cel mai bun James Bond din istoria cinematografiei
Celebrul Sean Connery este considerat cel mai bun James Bond din istoria cinematografiei

Două mariaje ratate. A fost acuzat de violență domestică

Deși pe marile ecrane reprezenta bărbatul ideal pentru orice femeie, cu vocea gravă, impozantă, eleganța și rafinamentul unui lord, în viața reală Sean Connery a avut ghinion în dragoste. A fost căsătorit de două ori, însă ambele căsnicii au fost ratate.

Prima lui soție, actrița Diane Cliento, este mama fiului său Jason Connery, născut în 1963. Au fost căsătoriți din 1962 până în 1973. Relația lor s-a soldat cu un divorț urât, cu declarații șocante, presărate cu infidelități, probleme cu alcoolul și violență domestică.

A doua soție a legendarului actor l-a acuzat pe Sean Connery că i-ar fi fost infidel. Actorul care l-a interpretat pe James Bond s-a căsătorit cu pictorița Micheline Roquebrune în 1975, iar căsnicia lor a durat 40 ani.

Trăsăturile dure, șarmul, eleganța, privirea pătrunzătoare i-au adus actorului Sean Connery titlurile de „cel mai sexy bărbat în viață” în 1989 și „cel mai sexy bărbat al secolului” în 1999, când avea 69 ani.

Urmăriți Impact.ro și pe