EXCLUSIV. Ce se întâmplă cu Claudiu Bleonț după ce a pierdut alegerile la primărie. Șansa nesperată a actorului. ”Mă dedic trup și suflet”

Alexandru Catalan 30.10.2020, 11:26
EXCLUSIV. Ce se întâmplă cu Claudiu Bleonț după ce a pierdut alegerile la primărie. Șansa nesperată a actorului. ”Mă dedic trup și suflet”

Unul dintre cei mai cunoscuţi actori români, Claudiu Bleonţ, pare decis să renunţe la cariera care i-a adus notorietate în ultimii 40 de ani în favoarea unei noi aventuri, una de factură politică, chiar dacă a pierdut alegerile pentru primărie.

Claudiu Bleonț a pierdut alegerile pentru primărie, dar este consilier local. Cum ar putea deveni, totuși, primar

La 61 de ani, cel ce a făcut furori pe scenele noastre sau în pelicule precum ,,Pas în doi” sau ,,O vară de neuitat‘‘ a devenit consilier local. Şi nu oriunde, în vreun mare oraş, ci în comuna Beliş, aflată la circa 80 de kilometri de Cluj-Napoca. În fapt, schimbarea aceasta a început în viaţa lui Claudiu Bleonţ a început acum doi veri. El a povestit pentru impact.ro cum, aflându-se cu fetiţa sa, Eva Maria, de şapte ani, într-un parc din Bucureşti, a făcut cunoştinţă cu o familie de ardeleni, din zona Beliş, aflaţi în trecere prin Capitală.

S-au împrietenit şi nu a durat mult până când actorul şi fiica sa au primit o invitaţie pentru aşezarea din inima Munţilor Apuseni. Iar Claudiu Bleonţ spune şi azi că într-un fel a fost dragoste la prima vedere, fiindcă a decis, în vara lui 2019, să revină cât mai des acolo unde îşi petrecuse mare parte din copilărie. ,,Între patru şi zece ani toate verile mi le-am petrecut în Apuseni. Aveam amintiri de neuitat, care mi-au revenit cu toată puterea clipelor frumoase din copilărie care te marchează pentru o viaţă întreagă. Aşa că am decis să profit cât mai mult de întoarcerea mea. Iar într-o bună zi cineva mi-a aruncat într-o doară ideea de a candida la funcţia de primar al locului. Chestia asta m-a făcut nu doar să-mi reevaluez viaţa, ci să mă şi mut în zonă!‘‘, a continuat Bleonţ firul poveştii.

Bleont ar putea avea sansa sa devina, totusi, primar

Cunoscutul actor s-a implicat cu toată puterea sa în campania electorală, acolo unde a fost susţinut inclusiv de primarul liberal al Clujului, Emil Boc, sau de marele actor Florin Piersic, care trăieşte şi el azi tot prin zonă, la vreo oră de mers cu maşina de Beliş. L-am întrebat pe Bleonţ dacă ,,Mărgelatu‘‘ i-a dat vreun sfat sau i-a reproşat noua sa opţiune: ,,Nimic din toate astea. S-a bucurat şi mi-a spus că ştie că ştiu ce am de făcut, dar orice aş face, să fac cu inima deschisă pentru oamenii locului‘‘.

Bleonţ recunoaşte că a avut multe prejudecăţi de înfruntat, de la banalul reproş de genul ,,Ce ştie el despre viaţa la ţară?‘‘ sau ,,Ce caută el, printre noi, un orăşean prăpădit?‘‘, până la lucruri mult mai serioase, care ţin de dedesubturile politicii, fie ea cea practicată în îndepărtaţii Munţi Apuseni.

”Nu e vorba de o preamărire personală”

Dar Bleonţ nu s-a lăsat descurajat! Nici măcar după ce a pierdut alegerile locale din 27 septembrie. Ne-a povestit că nu a avut aproape deloc emoţii în ultima duminică a lunii septembrie. ,,Emoţii aş fi avut doar dacă ar fi trebuit să urc iar pe scenă, să apar în faţa oamenilor şi să mă ridic la înălţimea aşteptărilor. Şi aici este vorba tot despre o muncă în echipă, dar de alt gen. Alegerile sunt o chestie obiectivă, iar faptul că nu m-au ales primar ţine de opţiunea lor‘‘, a precizat acelaşi Bleonţ.

Doar că actorul a candidat şi din postura de consilier local, iar joi, 29 octombrie, a depus oficial jurământul în noua sa calitate de reprezentant al unei administraţii locale. De ce aşa de târziu? Fiindcă actualul primar, validat în cele din urmă, are ceva probleme cu legea şi, în ciuda validării, este posibil ca scrutinul electoral să se repete. Sau să fie desemnat un viceprimar cu atribuţiuni de primar.

Pentru Claudiu Bleonţ un singur lucru e cert: rămâne în Beliş, să facă carieră într-o nouă profesie. ,,Pentru mine confirmarea ca actor s-a petrecut. Am avut partea de compania unor oameni minunaţi, atât în teatru, cât şi în film. Am jucat la Piatra Neamţ, la Timişoara, la Craiova, la Bulandra, la Tg. Mureş, la Naţionalul bucureştean. Am primit o nouă provocare şi nu e vorba despre o preamărire personală. E un proiect de suflet, căruia am de gând să mă dedic trup şi suflet!‘‘, a conchis Claudiu Bleonţ.

Urmăriți Impact.ro și pe