Cum a ajuns Mircea Badea să se angajeze la Pro TV. Un șef l-a dat afară din birou

Ioana Bucur 07.04.2022, 14:03

Astăzi, numele său este aproape sinonim cu Antena 3, unde, de mai bine de un deceniu, prezintă emisiunea „În gura presei”. S-a lansat în televiziune cu Teo Trandafir, de care îl leagă o veche prietenie, și alături de care a trecut și prin momente dificile. Puțini își amintesc de scurta perioadă în care a apărut la postul din Pache Protopopescu. Cum a ajuns Mircea Badea să se angajeze la Pro TV, după ce un șef l-a dat afară din birou.

Mircea Badea, la Pro TV

Mircea Badea își făcea debutul în televiziune în anul 1994, având-o alături pe Teo Trandafir. Cei doi au prezentant împreună matinalul postului Tele7abc, mutându-se apoi la Antena 1.

În cele din urmă, duo-ul cu care românii se obișnuiseră să își înceapă ziua s-a despărțit, doar pe plan profesional. Teo Trandafir a început colaborarea cu Pro TV, unde a făcut audiențe record, devenind printre cel mai bine plătite vedete ale postului.

Doina Gradea, fosta asistentă a lui Adrian Sârbu de la acea vreme, a dezvăluit că Teo era văzută ca o adevărată „regină în Pro TV”.

„Teo Trandafir a fost adusă ca o regină în PRO TV. Adrian Sârbu vorbea cu ea aproape zilnic despre emisiunea ei – format, resurse, staff. Orice i s-ar fi dat. Teo făcea audiențe record. Concurența nu reușea cu nimic, dar absolut cu nimic să aibă măcar jumătate din audiența emisiunii ei”, a povestit Doina Gradea.

În 2003, și Mircea Badea semna cu televiziunea din Pache Protopopescu, însă nu a primit un post de prezentator, ci de „asistent TV” pentru emisiunea „Popstars”, unde interacționa cu invitații speciali ai show-ului, cum au fost gemenele de la Cheeky Girls. Colaborarea nu a fost de lungă durată, Badea bătând palma la scurt timp cu trustul Intact.

Însă experiența Pro TV a început cu stângul pentru Mircea Badea și Teo Trandafir. Fosta asistentă a lui Adrian Sârbu a povestit cum, în 1999, s-a trezit cu cei doi în fața biroului șefului de la Pro TV.

„Cine i-a trimis?” „I-am spus că nu știu. Chiar nu știam, mă gândeam că vorbisera la telefon și au venit după cum au stabilit. Surpriză. Nu!!! M-a rugat să văd ce doresc cei doi. Nu îmi suna prea bine, dar avea și el dreptatea lui.

Nimeni nu își putea permite să vină neanunțat la el. Era extrem de ocupat și putea fi oricine, dacă nu îl suna dinainte sau să se programeze, nu îl primea.”, a povestit Doina Gradea.

Cum a ajuns Mircea Badea să se angajeze la Pro TV. Un șef l-a dat afară din birou

„Nu are timp de ei”

Teo Trandafir și Mircea Badea își doreau să plece de la Antena 1 și voiau să vorbească cu Sârbu despre o eventuală mutare. Singura problemă: nu aveau programare, iar îndrăzneala lor a fost văzută ca un gest de sfidare.

„Am ieșit afară, am vorbit cu Teo (emoții pe mine), am întrebat-o ce e cu ei. Un fel de „scopul și durata vizitei”.

Mi-a spus că vor să plece de la Antena 1 pentru ca nu mai pot lucra în condițiile de acolo și că vor în Pro TV să facă absolut orice este nevoie. Că au un contract extrem de dur care îi ține legați de acel post TV, dar că ei riscă totul și pleacă.

Mi-a spus sec, cu o indiferență pe care rar i-am văzut-o, să îi trimit acasă că nu are timp de ei”, a continuat Gradea.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...