CFR Cluj a câștigat al treilea titlu consecutiv în Liga 1! Victorie cu 3-1 în Bănie, în finala campionatului

Marian Cărăvan 03.08.2020, 22:29

Meciul anului s-a disputat în această seară. Toată lumea a fost cu ochii spre Bănie, unde a avut loc „finala campionatului”, Universitatea Craiova – CFR Cluj, de la ora 20:30.

UPDATE, ora 22:28. Fluier final în meciul care a decis campioana ediției 2019-2020. Finala campionatului a fost câștigată de CFR Cluj cu 3-1, după ce oltenii au deschis scorul în minutul 10. La pauză a fost 1-1, iar în repriza secundă clujenii au mai marcat de două ori. Mai întâi, CFR a trecut în avantaj în minutul 56, când Boli a înscris cu capul după o centrare de pe dreapta. Scorul final a fost stabilit în minutul 77, când Ciprian Deac a transformat penalty-ul obținut de Vinicius, care a fost faultat în careu de Cosic. Scor final: Universitatea Craiova – CFR Cluj 1-3. CFR Cluj a câștigat al treilea titlu consecutiv. 

UPDATE, ora 21:21. Este 1-1 la pauză între Universitatea Craiova și CFR Cluj. Oltenii au deschis scorul în minutul 10, prin Nistor, care a preluat pe piept și a șutat perfect din afara careului. Echipa ardeleană a egalat în minutul 36, când după un corner executat de Deac, Vinicius a trimis cu capul în poartă. În prima repriză, CFR a solicitat două penalty-uri.

Update, ora 17.36. Situație nemaivăzută în România. În premieră, vom avea parte de o adevărată finală a campionatului cu tot ce presupunea ea. Comitetul Executiv al FRF a decis ca, în caz de egalitate, să se recurgă la prelungiri și apoi, dacă egalitatea persistă, la lovituri de departajare. Explicația: UEFA nu a acceptat ca deținătoarea titlului să fie anunțată mai târziu de 3 august, ora 24.00 (ora Europei Centrale, adică 1.00 noaptea ora României), așa că acest meci trebuie să decidă titlul, fără să se mai aștepte decizia în cazul partidei Astra-Craiova, amânată de două ori din cauza cazurilor de Covid, prima oară la olteni, a doua oară la giurgiuveni. Așa că dilema „cine ia titlul dacă se termină egal” a fost rezolvată de FRF prin crearea unei finale propriu-zise între Craiova și CFR Cluj.

U Craiova – CFR Cluj Live Stream Digi Sport 1, Telekom Sport 1, Look Plus

Meciul în urma căruia vom afla noua campioană a României, ediția 2019/2020, captează interesul microbiștilor din înteaga țară. Universitatea Craiova este foarte aproape de aducerea unui nou titlul în Bănie, după o pauză de 29 de ani. Din 1991 nu s-au mai bucurat oltenii de un titlu. Îl poate obține în 2020 trupa pregătită de italianul Cristiano Bergodi. De partea cealaltă, CFR Cluj poate obține al treilea titlu consecutiv în Liga 1, ceea ce l-ar transforma pe Dan Petrescu într-un adevărat performer.

Meciul va avea loc de la ora 20:30, pe stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova, și va putea fi urmărit pe Digi Sport, Telekom Sport 1 și Look Plus. Detalii despre meci vor fi și pe Impact.ro, în format live text.

Universitatea Craiova – CFR Cluj va fi arbitrat de Ovidiu Hațegan (Arad), asistat de Octavian Șovre (Satu Mare) și Vasile Marinescu (București). Arbitru de rezervă: Radu Petrescu (București). Observator: Aron Huzu (Sibiu).

Universitatea Craiova poate aduce titlul în Bănie după o pauză de 29 de ani

Cine învinge, devine campioană. Ce se întâmplă în caz de egalitate. Decizia se ia azi la FRF

În privința meciului din această seară, doar un lucru este clar: echipa care învinge devine campioană. Dacă meciul se va încheia la egalitate, există mai multe variante, care vor fi luate în calcul în ședința Comitetului Executiv al FRF, programată de la ora 12:00.

Aceste variante ar fi:

*Se decide omologarea clasamentului de la finalul partidei, chiar dacă CFR are un meci în plus (caz în care avantajul e de partea echipei ardelene)
*Se face raportul puncte versus meciuri, dar fără să se renunțe la principiul înjumătățirii după sezonul regulat – (avantaj Craiova)
*Se face raportul puncte versus meciuri, fără să se mai țină cont de principiul înjumătățirii – (avantaj CFR)
*Victorie la „masa verde” pentru Craiova, în meciul din deplasare cu Astra, care nu s-a mai disputat – (avantaj Craiova)
*Nu se acordă titlul de campioană, iar desemnarea echipei care merge în preliminariile Champions League să se facă pe unul dintre criteriile de mai sus
Se decide ca partida din această seară, Craiova – CFR Cluj, să ia forma unui meci de baraj, ca o finală de Cupă. Dacă e remiză după 90 de minute, se intră în prelungiri și ulterior se trece la penalty-uri, iar învingătoarea va fi desemnată campioană.

Azi, 3 august, este termenul limită pentru transmiterea la UEFA a echipelor participante în cupele europene, pentru sezonul 2020/2021. Practic, până la ora 23:59 (oră la care meciul Craiova – CFR ar fi gata de mult), UEFA trebuie să fie înștiințată oficial. Numai că trebuie clarificată situația în care meciul se va încheia la egalitate.

Momentan, lider e CFR, cu 46 de puncte (din 9 meciuri), iar Craiova e pe 2, cu 44 de puncte (din 8 meciuri). Meciul Astra Giurgiu – Universitatea Craiova (din etapa a 9-a) a fost amânat din cauza cazurilor de COVID-19 de la formația giurgiuveană.

Urmăriți Impact.ro și pe