Costineşti: Doi copii, prinşi sub nişte ţevi metalice. Unul a murit, celălalt se află în stare gravă, la spital

Stan Filon 14.03.2021, 19:50
Costineşti: Doi copii, prinşi sub nişte ţevi metalice. Unul a murit, celălalt se află în stare gravă, la spital

Dramă pentru o familie din Costineşti. O joaca de copii s-a transformat intr-un adevarat cosmar pentru doua familii. Un copil a murit iar un altul a fost ranit şi transportat la spital cu multiple traumatisme, după ce mai multe ţevi s-au prabusit peste ei. Politistii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpa iar anchetatorii încearcă să afle de ce acele ţevi se aflau acolo, fără să fie asigurate.

Doi copii din Costineşti, prinşi sub nişte ţevi metalice

Cei doi copii erau impreuna cu alţi doi prieteni şi se jucau în apropierea căii ferate din Costineşti. Acolo erau depozitate şi cateva ţevi uriase ce urmau să fie ingropate în pământ de catre o firma privată, care realizeza lucrări de racordare la reţeaua de apă şi canalizare. Cum acestea erau neîmprejmuite iar zona nesemnalizata, copiii însă s-au urcat pe ele . La un moment dat însă acestea au început să s emişte, copiii s-au dezechilibrat şi au căzut. Unul dintre copii, un băietel de 8 ani, a fost pur si simplu prins între ţevi şi strivit.

Verisorul lui a fost şi el rănit iar ceilalţi doi copii au scaăpat fară nicio zgârietură. Ei au fost cei care au mers repede şi i-au anunţat pe parinţi celor doi prieteni de joacă de cele întamplate. Aceştia au venit într-un suflet , i-ai luat pe cei doi de acolo şi i-au dus aproape de casă, acolo unde ulterior au ajuns şi medicii de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă dar si pompierii de la ISU Dobrogea. Băieţelul de opt ani era inconştient iar medicii au început imediat protocolul de resuscitare. Timp de o oră au încercat din răsputeri să îl readuca în simţiri însă din păcate în cele din urmă au declarant decesul. Celalalt baiat a fost transportat la spitalul judeţean, conştient şi stabil. A suferit un traumatism abdominal însă medicii spun că viaţa lui nu este în pericol. La faţa locului a ajuns şi o echipa de poliţişti dar şi criminaliştii de la inspectoratul judeşean de poliţie.

Cei doi copii s-au jucat pe un câmp din apropierea locuinței

Andreea Iliescu, purtător de cuvant IPJ Constanţa – Din primele informaţii, cei doi s-ar fi jucat pe un câmp din apropierea locuințelor, unde erau depozitate mai multe țevi, iar la un moment dat acestea s-au mișcat, minorul de 8 ani fiind prins între ele. În ciuda eforturilor medicilor de a-l resuscita, copilul de 8 ani a decedat, în timp ce minorul de 11 ani a fost transportat la spital. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Anchetatorii vor trebui acum sa afle de ce acele ţevi se aflau acolo, fără să fie împrejmuite , păzite iar zona semnalizată. Potrivit unor surse din ancheta, lucrarea era efectuată de o firmă private, creia Regia Judeţeană de Apă îi predase amplasamentul până la finalizarea şi predarea lucrărilor. Mai mult decât atât şi aceasta la rândul ei subcontractase lucrarea.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...