Anchetă în cazul minorilor care cerșeau în stațiunea Costinești: „Atenție, nu călcați pe copii!”

Ciprian Ioana 20.08.2019, 16:23
Anchetă în cazul minorilor care cerșeau în stațiunea Costinești: „Atenție, nu călcați pe copii!”

Poliția Constanța și Protecția Copilului din județ au început o anchetă după ce imagini cu copii cerșind în stațiunea Costinești au apărut în presă. Instituțiile caută să vadă cine sunt aceștia și dacă au fost cumva exploatați de un grup infracțional organizat.

Mai multe imagini cu minori cerșind în stațiunea Costinești au apărut pe internet. Pozele au fost făcute de o turistă care se plimba prin stațiune și care susține că i-a surprins pe cei mici dormind pe trotuare.

Unii dintre ei erau chiar inconștienți, înfometați și nedormiți de zile bune.

Protecția Copilului și Inspectoratul de Poliție Constanța s-au sesizat în acest caz, dar susțin că, în urma unei acțiuni de căutare, minorii nu au fost găsiți.

Copiii, surprinși la cerșit în stațiunea Costinești

Poliţiştii au anunțat că fac verificări după ce au apărut imagini cu mai mulţi copii care cerşeau în staţiunea Costineşti. IPJ s-a sesizat din oficiu cu privire la imaginile video apărute în spaţiul public.

Astfel, poliţişti din cadrul Poliţiei staţiunii Costineşti, împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, au desfăşurat acţiuni, încă de luni seara, pentru prevenirea şi combaterea fenomenelor de cerşetorie, vagabondaj, dar şi a traficului şi exploatării persoanelor vulnerabile.

„La finalizarea activităţilor, pentru că astfel de acţiuni vor continua şi în zilele următoare, se vor lua măsurile legale care se impun în astfel de situaţii”
IPJ Constanța

Cei de la Protecția Copilului susțin că minorii sunt de negăsit, deși turista care a sesizat cazul arăta că aceștia pot fi întâlniți la tot pasul.

„Au fost contactate de îndată autorităţile din localitatea Costineşti în scopul identificării minorilor aflaţi în situaţii de risc. Astfel, după verificările efectuate în timpul zilei de Poliţia Naţională, echipe mixte formate din reprezentanţi ai DGASPC Constanţa (asistent social şi psiholog), Poliţiei şi Jandarmeriei au verificat, seara trecută, întreaga localitate Costineşti. Facem precizarea că, în urma acţiunilor din seara trecută, nu au fost identificaţi minori care să se afle în situaţia semnalată”
DGASPC Constanţa

Cazul a fost mediatizat de jurnalista Andreea Trandafirescu, cea care a postat mărturia turistei și imaginile cu minorii surprinși la cerșit. Articolul, intitulat „Atenție, nu călcați pe copii!”, arată cum zeci de minori desculți și înfometați sunt scoși la cerșit de părinți.

Turista care a realizat pozele susține că a văzut nu mai puțin de 14 copii cu vârste între 6 și 12 ani, preponderent fetițe.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe