Clipe grele pentru Cristi Borcea! Ce a ajuns să facă fostul acționar de la Dinamo, după ce s-a întors din pușcărie

Andrei Cezar 19.07.2020, 14:46

Cristi Borcea nu se simmte prea bine de când a ieșit din penitenciar. Fostul acționar al lui Dinamo încearcă să depășească depresia și să se vindece de insomnii cu ajutorul psihologului. Surse din anturajul omul de afaceri ne-au dezvăluit ce îl face pe Borcea să nu se poată odihni noaptea.

Ce a ajuns să facă fostul acționar de la Dinamo, după ce s-a întors din pușcărie

În 2014, fotbalul românesc a fost zguduit din telemelii de o veste care șoca întreaga țară. Șase dintre cei mai puternici oameni ai fotbalului erau condamnați la închisoare cu executare în ”Dosarul transferurilor”. Printre aceștia s-a numărat și Criti Borcea, care a primit o pedeapsă de 6 ani și 8 luni. Pe lângă această condamnare, fostul șef al lui Dinamo a mai primit încă una de 5 ani pentru retrocedări ilegale de terenuri în Constanța și Mamaia.

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție a contopit cele două pedepse, iar în loc de 12 ani de închisoare, Borcea a fost condamnat la 7 ani și 6 luni. Soțul Valentinei Pelinel a fost eliberat condiționat după 5 ani datorită faptului că a lucrat în spatele gratiilor și nu a avut abateri disciplinare.

Momentele petrecute în celulă l-au marcat profund pe fostul finanțator al ”câinilor”. Deși s-a scris că ar fi avut parte de tratament preferențial și că i s-ar fi construit chiar și o sala de fitness în închisoare, Cristi Borcea a negat aceste informații, spunând că a trăit în condiții greu de suportat.

Clipe grele pentru Cristi Borcea! Ce a ajuns să facă fostul acționar de la Dinamo, după ce s-a întors din pușcărie
Clipe grele pentru Cristi Borcea! Ce a ajuns să facă fostul acționar de la Dinamo, după ce s-a întors din pușcărie

Xanax, Dormicu, Diazepam, pastile găsite în celula lui Borcea

Mai mult decât, atât pe când era închis apăruseră informații potrivit cărora s-ar fi gândit chiar la sinucidere. Cel care l-ar fi oprit să recurgă la un asemenea gest a fost bunul său prieten, Giovani Becali, încarcerat și el după o condamnare în același dosar.

În 2016, în celula sa de la Poarta Albă, ar fi fost găsite 443 de pastile psihotrope: Xanax, Dormicum, Diazepam, etc. Exista suspiciunea că omul de afaceri ar fi traficat respectivele medicamente, însă în realitate avea nevoie de ele pentru a se putea liniști și a putea să doarmă.

Chiar dacă a ieșit din penitenciar de aproape un an, Borcea nu-și poate găsi echilibrul. Folosește în continuare pastilele de dormit, motiv pentru care a apelat la un psihoterapeut să îl ajute să renunțe la ele.

”Cristi a fost în depresie, nu a suportat ideea că se află după gratii. Nu dormea cu zilele, efectiv nu închidea un ochi. Așa a ajuns să ia somnifere. Însă, cu cât trecea timpul, cu atât mărea doza. Până a devenit dependent. Acum merge la psiholog și face psihoterapie pentru a putea scăpa de dependența de pastile. Însă, mai are un drum lung de parcurs până acolo”, au dezvăluit pentru Impact.ro surse din anturajul acestuia.

Urmăriți Impact.ro și pe