Cine este fosta Miss Ucraina care s-a refugiat în România. Modelul are numai cuvinte de laudă la adresa românilor

Ioana Bucur 13.03.2022, 13:00

Războiul din Ucraina înseamnă și oameni disperați să se salveze, fugind din țară cu un bagaj mic, făcut în grabă, mulți dintre ei neștiind încotro să se îndrepte sau cum va arăta, pentru ei, viitorul. Mobilizarea românilor a fost și este uriașă: și-au deschis casele refugiaților, au oferit mâncare, haine, pături, obiecte ce le vor face drumul către destinațiile finale mai ușor. Printre cei care au trecut granița la noi este și o femeie celebră în țara vecină. Cine este fosta Miss Ucraina care s-a refugiat în România.

Helen Gydyrym, fosta Miss Ucraina care s-a refugiat în România

Numărul celor care fug din calea războiului crește de la o zi la alta. În total, peste 2,5 milioane de oameni au fugit din Ucraina, a anunțat, vineri, Organizația Națiunilor Unite (ONU).

„Numărul refugiaţilor din Ucraina a atins astăzi (vineri), în mod tragic, 2,5 milioane. Estimăm că aproximativ două milioane de persoane au fost deplasate în interiroul Ucrainei. Milioane de oameni sunt nevoiţi să-şi părăsească locuinţa din cauza acestui război nebun”, a anunțat într-un mesaj postat pe Twitter directorul Agenţiei ONU pentru Refugiaţi Filippo Grandi.

Printre cei care au lăsat în urmă tot pentru a-și salva viața se numără și o femeie celebră în țara vecină. Helen Gydyrym este una dintre cele mai apreciate modele din Ucraina. În vârstă de 33 de ani, fosta câștigătoare a unui concurs de frumusețe a plecat din Odesa și a ajuns în România.

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, ea a ținut să mulțumească statelor europene pentru susținerea oferită țării sale, dar și „prietenilor din România pentru căldură, grijă și nopți liniștite”.

„Mulțumim tuturor pentru susținerea țării noastre! Către toate țările UE și nu numai, pentru vorbele voastre frumoase, pentru asistență umanitară, pentru susținerea poporului nostru din orice țară, pentru susținerea armatei noastre, pentru voluntariat și pentru voluntarii veniți să lupte pentru eliberarea țării noastre.

Mulțumesc frumos prietenilor mei din România pentru căldură, grijă și nopți liniștite”, a scris ea, pe Facebook.

Cine este fosta Miss Ucraina care s-a refugiat în România. Modelul are numai cuvinte de laudă la adresa românilor
Helen Gydyrym. Sursă foto: Facebook

Aproape 17.000 de refugiați din Ucraina au intrat, în ultimele 24 de ore, în România

În ziua 18 a războiului din Ucraina, Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că, de la începutul conflictului militar, 3.753 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Dintre aceștia, 65 în ultimele 24 de ore.

În comunicatul de presă transmis de instituție se precizează că acești cetățeni beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională. Reprezentanții MAI au mai transmis că la acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 63.2%.

„În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, menţionăm că, în ultimele 24 de ore, frontiera de stat a fost tranzitată pe sensul de intrare de 19.462 de mijloace de transport şi de 75.902 de persoane, dintre care 16.676 de cetăţeni ucraineni”, mai arată sursa citată.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...