Macron, Scholz şi Putin, o nouă discuţie pentru încetarea războiului din Ucraina. Răspunsul liderului de la Kremlin

Stan Filon 12.03.2022, 17:29
Macron, Scholz şi Putin, o nouă discuţie pentru încetarea războiului din Ucraina. Răspunsul liderului de la Kremlin

Președintele Franței, Emmanuel Macron, și cancelarul german Olaf Scholz au purtat noi negocieri cu președintele Vladimir Putin! Discuția s-a purtat telefonic, iar cei doi înalți oficiali au încercat să-l convingă pe președintele rus să oprească ostilitățile din Ucraina. Vladimir Putin însă s-a declarat foarte nemulțumit de ceea ce fac autoritățile și soldații din Ucraina și vine cu acuzații foarte grave.

Macron, Scholz şi Putin, o nouă discuţie pentru încetarea războiului din Ucraina

Sâmbătă, 12 martie, au avut loc noi negocieri pentru încetarea focului din Ucraina. Nu s-a ajuns însă la nicio concluzie, la fel ca până acum. Cei doi înalți oficiali l-au contactat pe președintele Rusiei în jurul orei 11:00 GMT, iar discuțiile au avut loc până la ora 13:00 GMT.

În cadrul convorbirii inițiate astăzi de Franța și Germania, liderii celor două state au solicitat încetarea focului în Ucraina și au cerut un armistițiu, însă rezultatul nu mulțumește pe nimeni. De cealaltă parte, președintele Vladimir Putin vine cu acuzații grave la adresa autorităților ucrainene, care par desprinse dintr-un alt film.

Macron, Scholz si Putin, o noua discutie pentru incetarea razboiului din Ucraina
Macron, Scholz si Putin, o noua discutie pentru incetarea razboiului din Ucraina

Ce acuzații aduce Putin autorităților ucrainene

Acesta spune că, de fapt, chiar armata ucraineană este cea care nu lasă cetățenii civili să părăsească orașele, deoarece sunt folosiți pe post de scut uman! Acuzațiile aduse de președintele Rusiei sunt unele foarte grave, însă nu pot fi probate. Acesta mai susține că se „încalcă flagrant” dreptul internațional umanitar de către autoritățile de la Kiev, care ar fi luat pur și simplu ostatici civili din rândul propriului popor. În plus, Putin mai acuză că sunt desfășurate „arme grele” în zonele rezidențiale, dar și că „batalioanele naționaliste” ucrainene „întrerup sistematic operațiunile de salvare și intimidează civilii care încearcă să plece” din zonele de luptă.

Reprezentanții Franței și ai Germaniei au avut o convorbire și cu președintele Ucrainei, Vlodimir Zelensky, care le-a cerut să facă tot posibilul pentru eliberarea primarului din Melitopol, răpit de ruși recent, potrivit oficialilor de la Kiev.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...