Cele mai scumpe case din lume. Românii trebuie să muncească zeci de mii de ani ca să şi le permită

Iancu Andreea 22.05.2022, 08:54

Clădiri somptuoase, camere generoase și priveliști care îți taie răsuflarea. Aceasta este descrierea unei locuințe ce poate fi încadrată între cele mai scumpe case din lume. Cei care pot să viseze la achiziționarea unui astfel de loc trebuie să știe că ar avea nevoie însă de zeci de mii de ani și un salariu minim pentru a cumpăra una dintre aceste case încadrate în topul celor mai costisitoare achiziții imobiliare.

Care sunt cele mai scumpe case din lume

Proprietățile reprezintă unul dintre dezideratele românilor, care au crescut cu ideea că trebuie să tindă către realizări materiale pe parcursul vieții lor. Astfel, o casă sau o mașină se află pe lista dorințelor multora. Aceste considerente ne aduc în postura de a obține credite greu de achitat, care ne umbresc bucuria bunului în sine. Totuși, cei mai visători dintre noi, se pot bucura admirând cele mai scumpe case din lume, ce se ridică la un buget care depășește cu mult posibilitățile unei familii obișnuite. Românii ar trebui să muncească zeci de mii de ani pentru a achita o astfel de locuință impresionantă.

Este nevoie de 51.000 de ani și un salariu de 1.800 de lei pe lună pentru ca un român obișnuit să poată achiziționa una dintre cele mai scumpe case. Chiar dacă ne dorim să trăim în locuri confortabile și plăcute, cu o atmosferă care să ne redea ideea de acasă, de multe ori descoperim că acestea necesită un buget generos. Putem însă să ne imaginăm pentru o clipă că suntem celebrități și avem o casă în centrul Londrei, la fel ca cea a Reginei Elisabeta a II-a, posesoarea celei mai scumpe locuințe din lume.

Cele mai scumpe case din lume
Palatul Buckingham, cea mai scumpă casă din lume

Regina Elisabeta și un indian, în topul posesorilor de case scumpe

Palatul Buckingham din Londra, care se bucură de un spațiu uriaș, cu 775 de camere, aparține Reginei Angliei și are o valoare estimată la 5 miliarde de dolari. Pe de altă parte, Antilia, o proprietate deținută de cel mai bogat om din India, Mukesh Ambani, se află pe al doilea loc în topul celor mai scumpe locuințe din lume. Aceasta a fost ridicată în 2010 la un cost estimat între 1-2 miliarde de dolari și este cea mai scumpă casă rezidențială privată din lume.

Topul celor mai scumpe 10 case din lume

Palatul Buckingham (5 miliarde de dolari)
Antilia (2,9 miliarde de dolari)
One Hyde Park (1,59 miliarde de dolari)
Vila Leopolda (750 milioane de dolari)
Tour Odéon (385 milioane de dolari)
A opta minune a lumii (250 de milioane de dolari)
Fair field Pond (248 milioane de dolari)
Chartwell Estate (245 milioane de dolari)
8-19 Kensington Palace Gardens (222 milioane de dolari)
Vila Les Cèdres (221 milioane de dolari)

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...