Cel mai scump grătar de 1 mai. Filmarea pe care Poliția a ”răsplătit-o” cu o amendă uriașă

Diana Radu 02.05.2020, 09:01
Cel mai scump grătar de 1 mai. Filmarea pe care Poliția a ”răsplătit-o” cu o amendă uriașă

O gașcă de prieteni din Osica, Olt, s-au adunat la marginea pădurii să facă un grătar de 1 mai. Mai mult aceștia s-au lăudat și pe internet cu fapta lor, ceea ce a atras atenția Poliției. Drept urmare, pentru nerespectarea interdicțiilor impuse de starea de urgență, grupul a primit o amendă usturătoare.

La cât se ridică valoarea amenzii

În ziua de 1 mai, Poliția română a fost extrem de vigilentă inclusiv la cetățenii care s-au dat de gol pe internet, așa cum este și cazul de față. Astfel, live-ul de pe Facebook al grupului din Osica, le-a adus acestora o amendă în valoare de 80.000 de lei. Din gașcă, făcea parte 11 persoane, dintre care au fost amendate doar 9, deoarece ceilalți doi erau minori.

„În urma verificărilor efectuate, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Osica au identificat 9 persoane, cu vârste cuprinse între 15 și 36 de ani, toate din comuna Osica de Sus. Două dintre persoanele identificate sunt minore. Astfel, data de 1 mai a.c.,  aceștia  au circulat în afara locuinței, fără a respecta măsurile generale de prevenire a răspândirii COVID-19, prin formarea unui grup mai mare de trei persoane. Polițiștii au sancționat contravențional cele 9 persoane, cu amenzi în valoare totală de 80.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Ordonanței Militare nr.2/ 2020”, se arată într-un comunicat al Poliției.

amenda, gratar, 1 mai, stare de urgenta
La cât se ridică valoarea amenzii

Și IPJ Olt s-a sesizat din oficiu după ce videoclipul cu gașca din Osica a ajuns pe Facebook. Reprezentanții au specificat că activitatea grupului s-a desfășurat încălcând prevederile emise de Ordonanțele Militare, pe parcursul stării de Utgență.

„IPJ Olt s-a sesizat din oficiu cu privire la un eveniment produs în comuna Osica de Sus în sensul că, pe rețeaua de socializare Facebook a fost postat un clip video cu mai multe persoane care desfășurau activități de servire a mesei si consum de alcool, contrar prevederilor Ordonanțelor Militare, emise în contextul Stării de Urgență.

Sosiți la fața locului, polițiștii au constatat că evenimentul s-a consumat într-un zăvoi din spatele locuinței unui cetățean, iar acolo au fost identificate mai multe sticle de alcool (care corespund cu cele din videoclip)”, a transmis IPJ.

Ieri, pe 1 mai, Poliția a instaurat filtre pe toate șoselele, iar forțele de ordine au luat la pas gările și pădurile. De asemenea, aceștia au urcat în trenuri pentru a-i verifica pe călători, în timp ce jandarmii însoțiți de câini au patrulat zonele inaccesibile mașinilor, pentru a se asigura că nu sfârâie grătarele. Însă, cele mai drastice măsuri au fost luate în Blaj, acolo unde s-a interzis circulația auto pe 1 și 2 mai.

Urmăriți Impact.ro și pe