Cel mai romantic oraș din România. Aici nu poți da greș dacă îți duci persoana iubită

Nicu Stan 29.03.2022, 19:10

S-a aflat care este cel mai romantic oraș din România. Aici nu poți da greș dacă îți duci persoana iubită. Chiar dacă se spune că nu contează locul în care te afli atâta timp cât persoana iubită este cu tine, vă prezentăm mai jos câteva orașe de la noi din țară care sunt considerate cele mai romantice.

Care este cel mai romantic oraș de la noi din țară. Se merită să mergi cu persoana iubită

Viața s-a schimbat total în ultimii doi ani, din cauza pandemiei de coronavirus, iar munca de acasă, pentru o bună parte dintre salariați, și distanțarea socială pentru protejarea sănătății, au devenit ceva normal.

Astfel, odată cu ridicarea restricțiilor, românii sunt dornici să petreacă cu persoana iubită timp prețios, exact cum o făceau înainte de pandemia de coronavirus. În acest sens, mai jos, vă prezentăm câteva dintre cele mai romantice orașe din România.

Brasov, cel mai romantic oras din Romania
Brasov, cel mai romantic oras din Romania

Care sunt cele mai romantice orașe din România

Astfel, cele mai romantice orașe din România pentru a petrece cu persoana iubită sunt Brașov, Sibiu, București și Cluj-Napoca, reiese dintr-un studiu la care au răspuns mai mulți îndrăgostiți întrebării unde ar vrea să petreacă cu persoana iubită.

Braşov

Brașovul este situat la poalele Muntelui Tampa și oferă îndrăgostiților o atmosferă combinată de oraş medieval şi de munte.

Piaţa Sfatului sau Biserica Neagră sunt principalele atracţii ale orașului pentru turişti, însă odată ajuns acolo nu trebuie să ratezi o plimbare pe Strada Sforii, cea mai mică stradă din Europa.

Sibiu

Sibiul este fostă Capitală culturală Europeană, astfel că ocupă locul doi în topul orașelor romantice din țara noastră. De asemenea, este şi una dintre cele mai atractive destinaţii din România.

În plus, clădirile medievale, Podul Minciunilor, cu legendele sale, Piaţa Mare, Piaţa Mică şi Turnul Sfatului fac din Sibiu un adevărat oraş al dragostei.

Bucureşti, micul Paris

Bucureştiul era numit odată Micul Paris. Aici, plimări romantice se pot face în Parcul Cişmigiu, Parcul Herăstrău, centrul istoric cu numeroasele clădiri vechi, Hanul lui Manuc, Biserica Stravropoleos, precum şi Muzeul Statutului, Ateneul, palatele sau Parcul Carol.

În plus, Capitala este plină de cafenele și restaurante unde îndrăgostiții pot petrece timp de calitate.

Cluj-Napoca

Un alt oraș care beneficiază de un aer medieval este Cluj-Napoca. Orașul oferă senzaţia că este mereu tânăr, chiar dacă numeroasele sale clădiri vechi te poartă în timpurile trecute, departe de prezent şi de preocupările de zi cu zi. Bastionul Croitorilor, Piaţa Unirii sau Grădina Botanică fac parte din numeroasele puncte de atarcție ale orașului.

Europa, orașe recomandate pentru îndrăgostiți

Potrivit aceluiași sondaj, românii cred că Galway, Irlanda, Roma, Italia, Hamburg, Germania și Porto, fin Portugalia, sunt cele mai indicate orașe de a fi vizitate în doi.

Urmăriți Impact.ro și pe