Un bărbat din Sibiu s-a dat drept medic și a prescris rețete și trimiteri la specialiști. El a fost reținut de poliție

Ana Anitoiu, Dragos Ștefănescu 22.02.2022, 17:06
Un bărbat din Sibiu s-a dat drept medic și a prescris rețete și trimiteri la specialiști. El a fost reținut de poliție

Un bărbat din Sibiu s-a dat drept medic și a prescris rețete și trimiteri la specialiști. Printre pacienții lui s-au numărat și copii. El a fost reținut de poliție și s-a stabilit să fie prezentat marți în fața instanței. Este cercetat pentru exercitarea fără drept a unei profesii, înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și acces ilegal la un sistem informatic.

Bărbatul a avut încuviințarea medicului titular

Bărbatul în vârstă de 36 de ani ar fi pretins că este medic de familie în luna iulie a anului trecut. El s-ar fi prezentat cu încuviințarea medicului titular la un cabinet de medicină de familie din localitatea Nocrich pe data de 5 iulie 2021.

Falsul medic de familie a consultat 15 pacienți, printre care și copii, unul dintre ei având vârsta de un an și trei luni. Bărbatul a folosit user-ul și parola furnizate de medicul real și a introdus date în aplicația informatică ce este conectată la sistemul de asigurări de sănătate pentru decontarea serviciilor prestate, sume decontate ulterior. A dat rețete și a semnat trimiteri la controale de specialitate.

Un barbat din Sibiu s-a dat drept medic
Medic fals, descoperit in Sibiu. Foto: freepik.ro

Un alt medic fals, descoperit în Cluj. Ce le făcea pacienților

Un alt medic fals a fost descoperit recent în Cluj-Napoca. Bărbatul, în vârstă de 34 de ani, se promova pe internet chiar dacă nu avea atestatele necesare. El ar fi primit ajutorul unei alte persoane în activitatea lui ilegală.

Falsul medic s-a ales cu dosar penal pentru infracțiunile de înșelăciune și exercitarea fără drept a unei profesii. Într-o percheziție făcută marți la o locație situată în municipiul Cluj-Napoca, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale și Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au descoperit substanțe folosite în cadrul intervențiilor estetice și seringi.

În urmă cu ceva timp, au fost descoperiți alți falși medici în România: italianul Matteo Politi, care a lucrat ca specialist de chirurgie plastică pentru cinci unităţi medicale din România, și Svetlana Serghei, originară din Republica Moldova, care obişnuia să se prezinte ca „Dr. Lana” și să dea vina pe pacientele ei atunci când femeile îi spuneau că au dureri după intervențiile de microchirurgie estetică pe care ea le efectuase.

În urmă cu un an, Matteo Politi, care a practicat fără drept medicina cu numele fals Matthew Mode, era invitat adesea la televiziuni, mergea la sala de forță și anunța că după proces își va deschide o clinică. Atât el, cât și Svetlana Serghei se aflau în luna ianuarie la primele termene pe fond, după o perioadă lungă în care s-au aflat în procedura de cameră preliminară.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...