Cei mai înalți munți din România. Câte vârfuri de peste 2500 de metri are România

Daria Petrescu 14.09.2020, 20:12
Cei mai înalți munți din România. Câte vârfuri de peste 2500 de metri are România

Munții României sunt înalți și spectaculoși, mai ales cei cu vârfuri de peste 2500 de metri. Sunt cei pe care aventurierii îi escaladează, chiar dacă sunt extrem de periculoși. O drumeție montană îți poate aduce multe bucurii, atunci când ești pasionat de o astfel de activitate. În țara noastră sunt multe zone de vis, care să îți ofere șansa să explorezi cele mai ascunse locuri. Pentru cei care vor să își atingă limitele, iată câte vârfuri de peste 2500 de metri are România.

14 uriași din România sunt cele 14 vârfuri de munte care se ridică la peste 2500 de metri altitudine

– Vârful Moldoveanu, în Munții Făgărașului are 2.544 m și este cel mai înalt vârf din Munții Făgărașului

– Vârful Negoiu, Munții Făgărașului are 2.535 m. Acesta se află în apropierea Vârfului Moldoveanu

– Vârful Viștea Mare, Munții Făgărașului are 2.527 m. Acest vârf reprezintă principala cale de acces către vârful Moldoveanu. Traseul ce străbate întreaga creastă a Masivului Făgăraș de la vest la est alcătuiește împreună cu acesta o formațiune muntoasă asemănătoare unui cort.

– Vârful Parângul Mare se află în Munții Parâng și are 2.519 m. De altfel, acesta este cel mai înalt vârf din Munții Parâng, potrivit montaniarzi.ro.

– Vârful Lespezi, Munții Făgărașului are 2.517 m. Este recunoscut prin masivitatea sa vizibilă cu în special cea dinspre partea nordică. De asemenea,  este considerat un vârf dublu împreună cu vârful Călțun.

Vârful Păpușa în Munții Retezat
Păpușa în Munții Retezat

– Vârful Cornul Călțunului, Munții Făgărașului are 2.510 m

– Vârful Peleaga, din Munții Retezat este cel mai înalt vârf din Munții Retezat, cu o înălțime de 2.509 m. Este al șaptelea vârf muntos din România. Priveliștea este spectaculoasă, așa că dacă vreți o drumeție de neuitat, nu ratați această ocazie. Vârful Peleaga se poate vedea dinspre Șaua Pelegii, dinspre Curmătura Bucurei sau dinspre Lacul Bucura.

– Vârful Păpușa în Munții Retezat are 2.508 m. Numele de “Păpușa” este întâlnit foarte des în munții din România.  Păpușa, Păpușa Mică și Păpușa Custurii se află în Munții Retezat.

– Vârful Vânătarea lui Buteanu, Munții Făgărașului are o înălțime de 2.507 m. Acesta este al nouălea vârf din România. Numele lui se trage din denumirea arhaică a unei înălțimi stâncoase, vineții, aflată la mari depărtări. Este unul dintre cei mai spectaculoși munți, dar periculoși. Dacă vreți să atingeți vârful, trebuie să aveți echipament necesar. Experiența este și ea foarte importantă.

– Vârful Hârtopul Darei, Munții Făgărașului are 2.506 m. Este situat în partea estică a munților Făgăraș la sud de vârful Dara.

– Vârful Omu, din Munții Bucegi este cel mai înalt vârf din Munții Bucegi. Are 2.505 m. După unele măsurători 2.507 metri, la baza bolovanului de pe varf, sau 2.514 metri în vârful acestuia. Îl poți vedea cu ușurință de pe creasta Pietrei Craiului. De asemenea, se vede ușor și de pe Valea Prahovei. Vârful Omu este cel mai înalt din România, dar și populat. Mii de turiși dornici de aventură urcă spre acest vârf.

– Vârful Bucura Dumbrava, Munții Bucegi are 2.503 m. Vârvul Bucura se află la o distanță mica de Vârful Omu și de Cabana Omu. Este printre puținele vârfuri din România ce depașesc înălțimea de 2500 m.

– Vârful Capul Morarului, Munții Bucegi are 2.501 m, iar Vârful Dara, Munții Făgărașului are aceeași înalțime.

 

Urmăriți Impact.ro și pe