Cine era turistul care a murit în Munții Ceahlău. Soția a asistat neputincioasă la tot

Iancu Andreea 23.07.2020, 18:24
Cine era turistul care a murit în Munții Ceahlău. Soția a asistat neputincioasă la tot

Un turist a decedat pe un traseu montan din zona cascadei Duruitoarea. Cei doi se aflau pe un drum din Munții Ceahlău. Din păcate, soția sa, a asistat fără a putea să-l ajute în vreun fel, la moartea acestuia. Motivul pentru care a ajuns în această situație este unul neașteptat.

Deces în Munții Ceahlău

Bărbatul și soția sa au venit în zona Neamț, tocmai din Baia Mare. Astfel, cuplul a decis să petreacă vacanța urcând pe Ceahlău, alegând tocmai cel mai dificil traseu. Acesta este cel ce pleacă din Durău, la cascada Duruitoarea şi de aici la cabana Dochia. Din păcate, cei neexperimentați, sunt surprinși de o porțiune accesibilă, după care traseul care duce spre creastă se îngreunează.

Totuși, bărbatul din Baia Mare, în vârstă de 60 de ani, nu a ținut cont de dificultatea traseului alpin. Dincolo de vârsta înaintată, bărbatul suferea și de afecțiuni cardiace. Astfel, din pricina efortului depus pe parcursul drumului, bărbatului i s-a făcut rău și a căzut la pământ, fără a mai putea comunica. Problema și mai mare a fost lipsa semnalului la telefon, observată de soția acestuia. Din această cauză, ea nu a putut contacta autoritățile pentru salvarea soțului.

De asemenea, turistul nu a putut fi salvat nici măcar de către elicopterul de intervenții din pricina vremii nefavorabile.

Acţiune în derulare a salvamontiştilor din Neamţ pentru acordarea primului ajutor şi transportul unei persoane cu probleme medicale grave aflată în zona cascadei Duruitoarea. Plafonul de nori este foarte jos, intervenţia cu elicopterul este imposibilă, singura variantă fiind stabilizarea pacientului şi transportul pe cale terestră, conform comunicatului transmis de Dispeceratul Salvamont România, miercuri, 22 iulie 2020.

Turistul a fost găsit decedat pe traseul din Munții Ceahlău
Turistul a fost găsit decedat pe traseul din Munții Ceahlău

Cum au fost depistații turiștii din Ceahlău

Cel care a ajutat la găsirea turiștilor de pe traseul montan a fost un alt turist. Acesta a anunțat Dispeceratul Salvamont. Astfel, la locul indicat a fost trimisă o echipă de salvatori montani de la baza din stațiunea Durău, potrivit adevarul.ro. În ciuda manevrelor de resuscitare, bărbatul nu a mai putut fi salvat.

Echipa de intervenţie a ajuns în 30 de minute în zona incidentului, trei sferturi din drum fiind parcurs cu un utilaj de teren. Am găsit victima prăbuşită pe traseu, fără puls şi cu cianoze la nivelul feţei. Timp de 40 de minute s-a încercat tot ce e omeneşte posibil, oxigen, defibrilator, manevre de resuscitare…, se arată într-un comunicat al Salvamont Neamţ.

Trupul neînsuflețit a fost dus începând cu ora 14.30 în stațiunea Durău. De asemenea, Serviciul de Medicină Legală Neamț a fost sesizat pentru preluarea trupului bărbatului și efectuarea necropsiei pentru a stabilit cauza decesului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...