Cei mai periculoși munți din România. Accidentele se țin lanț în aceste zone

Daria Petrescu 11.09.2020, 09:29
Cei mai periculoși munți din România. Accidentele se țin lanț în aceste zone

O drumeție montană îți poate aduce multe bucurii, atunci când ești pasionat de o astfel de activitate. În țara noastră sunt multe zone de vis, care să îți ofere șansa să explorezi cele mai ascunse locuri. Trebuie să ținem cont însă, că o astfel de călătorie este și periculoasă. Depinde foarte mult de locul în care vrei să ajungi. Muntele îți poate oferi surprize plăcute, dar și periculoase. Neapărat pentru a pleca într-o astfel de aventură, trebuie să ai experiența necesară. Astfel că, află de mai jos, care sunt cei mai periculoși munți din România și care sunt zonele unde s-au petrecut cele mai multe accidente.

Jepii Mici

De-alungul anilor, traseul Jepii mici a făcut multe victime, deși nu este consuderat cel mai perculos. Pe acest traseu poți ajunge din Bușteni pe Platoul Bucegi, destul de repede.

Însă, trebuie să știi ce faci, atunci când pleci într-o astfel de călătorie. Panta este foarte abruptă, poteca este îngustă. Aceste porțiuni sunt asigurate totuși cu lanțuri sau cabluri.

Este nevoie ca turistul să urce pe stânci. Deci, fără experință, nu ai ce să cauți într-un asemenea loc, doar dacă ai foarte mult curaj. Traseul este închis pe timp de iarnă și cea mai sigură perioadă pentru a-l parcurge este în lunile iunie – început de octombrie.

Trebuie să fiți extrem de atenți pentru că riscul de alunecare este foarte ridicat, în cazul în care este zăpadă.

Piatra Craiului

Piatra Craiului este una dintre cele mai frumoase și apreciate zone. Este un traseu de peste 8 ore dedicat celor cu multă experiență pe munte. Un astfel de traseu trebuie tratat serios.

În cazul în care vreți să străbateți zona, asigurați-vă că aveți apă. Aceasta este una dintre probleme, pentru că nu aveți nicio sursă. Traseul este marcat cu bulină roșie și are aproximativ 20 de km, potrivit life.ro.

Piatra Craiului
Piatra Craiului

Puteți urca de la Cabana Curmătura prin Șaua Curmăturii și apoi până la Turnul Pietrei Craiului. Din vârful Turnului începe traseul de creastă, aflat la peste 2.100 de metri altitudine, până la Vârful La Om și apoi Șaua Funduri.

Traseul în întregime are, în funcție de punctul de plecare, între 22 și 30 de kilometri. Există și Creasta Sudică, iar aceasta este mai puțin frecventată de turiști. Este sălbatică și periculoasă. Aceasta se întinde între Șaua Grindului și Podu Dâmboviței.

Custura Sărății

Traseul din Munții Făgăraș are o lungime de numai 1,3 kilometri și este considerat unul dintre cele mai periculoase.  Este foarte solicitant, astfel că traseul se parcurge în 2-3 ore, în funcție de pregătire și vreme.

Muntii Fagaras
Muntii Fagaras

Custura Sărății se află între Vârful Șerbota și Șaua Cleopatrei.  Arată ca un arc de cerc. Are multe porțiuni expuse, unele dintre ele, prevăzute cu lanțuri, și orice pală de vânt, picătură de ploaie sau urmă de zăpadă poate provoca probleme serioase celor ce se încumetă în acea zonă, scrie sursa citată.

Strunga dracului

Strunga dracului se află pe Creasta Munților Făgăraș. Are o lungime de numai 180 de metri, hornul are o înclinație de 70-80 de grade. În 2018 acest traseu a fost închis însă definitiv din cauza căderilor de pietre abundente din zonă și a pericolului extrem la care erau supuși turiștii.

Cei care doresc să meargă pe creasta Făgărașilor au la dispoziție o potecă ocolitoare. Zona este minunată și puteți încerca o astfel de experiență unică.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI