Când spui toamnă, automat te gândești la dovleac, în toate formele lui. Una dintre cele mai delicioase deserturi pentru acest sezon este plăcinta cu dovleac. Se prepară rapid și deloc complicat, iar majoritatea ingredientelor sunt ușor de procurat. Și vă dezvăluim și ingredientul secret, care face plăcinta savuroasă.
Multe gospodine au în casă ingredientele despre care vorbim, pentru a prepara o plăcintă cu dovleac. Atât pentru aluat cât și pentru umplutură. Care sunt acestea:
Pentru aluat
Pentru umplutură
Citește și: Cum fac americanii plăcinta cu dovleac. Un bucătar profesionist a dezvăluit secretele
Pentru aluat, amestecați toate ingredientele, făina, margarina, uleiul, oțetul și apa într-un bol, până se omogenizează. Adăugați sare, după gust. Dacă aveți un robot de bucătărie, cu atât mai bine, pentru că vă va ușura munca. După ce ați terminat aluatul și acesta a devenit omogen, păstrați-l într-un loc răcoros.
Pasul următor îl reprezintă pregătirea umpluturii. Tăiați dovleacul în bucăți mari și dați-l pe răzătoare. Apoi, amestecați dovleacul ras într-o cratiță, la foc mic. Adăugați zahărul şi amestecați din când în când, să nu se prindă.
Citește și: Rețetă Cheesecake cu dovleac. Cum se prepară acest desert de toamnă fără coacere
Pentru a avea un gust special, am pregătit un ingredient secret! E vorba despre un cub de unt amestecat cu 2 lingurițe de nuca de cocos, care îi va da o aromă deosebită. La urmă, adăugați scorțișoară şi esența de rom, sau orice altă esență preferați, după gust. După ce s-a omogenizat lăsaţi umplutură la răcit.
După ce umplutura este gata, pregătim tava de pus la cuptor cu folie de copt. Ungeți ulei peste foaia de copt. Împărțiți aluatul în două. Prima parte se întinde în tavă. Adăugați, apoi, umplutura de dovleac. Puneți a doua parte peste umplutură, ca un soi de capac. Ungeți partea de deasupra, a doua parte a aluatului, cu o lingură de ulei de cocos.
Plăcinta voastră este gata, pregătită să fie pusă în cuptor. Desertul se coace maxim o oră la cuptor folosind o temperatură de 180-200 de grade C. Dacă folosiți un cuptor clasic pe gaz, încălziți cuptorul în prealabil și apoi așezați tava pe raftul de la mijloc.
Verificați plăcinta, din când în când, să nu se ardă partea de la suprafață.