Cea mai gustoasă rețetă de plăcintă cu dovleac. Desert de toamnă cu un ingredient secret

Mihnea Tălău 13.09.2023, 16:32
Cea mai gustoasă rețetă de plăcintă cu dovleac. Desert de toamnă cu un ingredient secret

Când spui toamnă, automat te gândești la dovleac, în toate formele lui. Una dintre cele mai delicioase deserturi pentru acest sezon este plăcinta cu dovleac. Se prepară rapid și deloc complicat, iar majoritatea ingredientelor sunt ușor de procurat. Și vă dezvăluim și ingredientul secret, care face plăcinta savuroasă.

Ingredientele necesare pentru o gustoasă plăcintă cu dovleac

Multe gospodine au în casă ingredientele despre care vorbim, pentru a prepara o plăcintă cu dovleac. Atât pentru aluat cât și pentru umplutură. Care sunt acestea:

Pentru aluat

  • 500 grame de făină
  • 250 grame de margarină (nu de la frigider)
  • 5 linguri de ulei
  • 5 linguri de apă
  • 2 linguri de oţet
  • sare.

Pentru umplutură

  • 2 kg de dovleac ras
  • 150 grame de zahăr
  • 2 linguriţe de scorţişoară măcinată
  • 1 lingura esenţa de rom.

Cea mai bună plăcintă de dovleac. Ingredientul secret care o face delicioasă

Citește și: Cum fac americanii plăcinta cu dovleac. Un bucătar profesionist a dezvăluit secretele

Mod de preparare

Pentru aluat, amestecați toate ingredientele, făina, margarina, uleiul, oțetul și apa într-un bol, până se omogenizează. Adăugați sare, după gust. Dacă aveți un robot de bucătărie, cu atât mai bine, pentru că vă va ușura munca. După ce ați terminat aluatul și acesta a devenit omogen, păstrați-l într-un loc răcoros.

Pasul următor îl reprezintă pregătirea umpluturii. Tăiați dovleacul în bucăți mari și dați-l pe răzătoare.  Apoi, amestecați dovleacul ras într-o cratiță, la foc mic. Adăugați zahărul şi amestecați din când în când, să nu se prindă.

Citește și: Rețetă Cheesecake cu dovleac. Cum se prepară acest desert de toamnă fără coacere

Nu uitați de ingredientul secret

Pentru a avea un gust special, am pregătit un ingredient secret! E vorba despre un cub de unt amestecat cu 2 lingurițe de nuca de cocos, care îi va da o aromă deosebită. La urmă, adăugați scorțișoară şi esența de rom, sau orice altă esență preferați, după gust. După ce s-a omogenizat lăsaţi umplutură la răcit.

După ce umplutura este gata, pregătim tava de pus la cuptor cu folie de copt. Ungeți ulei peste foaia de copt. Împărțiți aluatul în două. Prima parte se întinde în tavă. Adăugați, apoi, umplutura de dovleac. Puneți a doua parte peste umplutură, ca un soi de capac. Ungeți partea de deasupra, a doua parte a aluatului, cu o lingură de ulei de cocos.

Plăcinta voastră este gata, pregătită să fie pusă în cuptor. Desertul se coace maxim o oră la cuptor folosind o temperatură de 180-200 de grade C. Dacă folosiți un cuptor clasic pe gaz, încălziți cuptorul în prealabil și apoi așezați tava pe raftul de la mijloc.

Verificați plăcinta, din când în când, să nu se ardă partea de la suprafață.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...