Rețetă Cheesecake cu dovleac. Cum se prepară acest desert de toamnă fără coacere

Cătălina Burghelea 09.11.2021, 08:39
Rețetă Cheesecake cu dovleac. Cum se prepară acest desert de toamnă fără coacere

Dacă ești fan al plăcintei cu dovleac și ți-e poftă de un desert de toamnă, poți prepara un cheesecake cu dovleac. O astfel de rețetă îți va bucura papilele gustative. Vei obține un desert de toamnă care este mai presus de orice dulce mâncat până acum.

Cheesecake cu dovleac, o rețetă de toamnă perfectă

Este toamnă și suntem cu toții într-o cursă nebună să preparăm toate fructele și legumele specifice acestui sezon, cum ar fi dulceața de gutui sau murăturile. Una dintre cele mai delicioase deserturi de toamnă este cheesecake-ul cu dovleac, o alternativă delicioasă la plăcinta cu dovleac și la prăjitura cu dovleac. Judecând după preferințele românilor, majoritatea sunt înnebuniți și după cheesecake.

Cum faci acest desert nemaipomenit

Vrei să afli un mic secret? Cheesecake-urile sunt, de fapt, mult mai ușor de făcut decât cred oamenii. Pentru a face un cheesecake cu dovleac de la zero, nu ai nevoie de ingrediente complicate. Majoritatea le ai deja în bucătărie, așa că apucă-te de treabă. Nu durează mult, mai ales că această rețetă nu presupune coacere la cuptor. Totuși, dacă îți place crusta mai crocantă, o poți băga în cuptorul preîncălzit la 350˚, timp de 8-10 minute, înainte de a adăuga umplutura.

Ingredientul care îi dă un gust bogat

În continuare, vei pregăti o umplutură de cheesecake destul de standard (care implică întotdeauna cremă de brânză moale, piure de dovleac și un sortiment de condimente de toamnă). Această rețetă de cheesecake cu dovleac folosește și smântână pentru un gust bogat.

Dovleacul este desertul preferat al copiilor, pe timpul toamnei
Dovleacul este desertul preferat al copiilor, pe timpul toamnei

Ingrediente folosite la prăjitura cu dovleac

Ai nevoie de următoarele ingrediente: 1/2 kg de dovleac, 1 portocală, 1 cutie de lapte condensat, 1 pachet de biscuiți simpli, 2 plicuri de gelatină, 1 cub de unt topit, 3 bucăți de anason stelat, 2 cutii de cremă de brânză, smântână și 1 baton de scorțișoară.

Cum se face cheesecake-ul cu dovleac

Zdrobește biscuiții până devin o pudră fină, apoi amestecă-i cu untul topit, pentru a face baza cheesecake-ului cu dovleac. Pune aluatul respectiv în tava în care veti face desertul și presează pentru a forma baza; bagă tava la frigider.

Modul de preparare nu este deloc complicat

Dacă ai ales să folosești dovleac din piață, cel mai bine este să-l gătești. O poti face fierbând pulpa sau punând-o cu tot cu coajă într-o oală cu apa clocotită. Fierbe la foc mic cu puțină scorțișoară și anason stelat timp de 20 de minute. Toarnă laptele cu crema de brânză în blender, amestecă foarte bine. Hidrează gelatina, apoi pune-o în compoziția de lapte în timp ce omogenizezi. Acum adaugă dovleacul și smântâna, împreună cu sucul de la o jumătate de portocală și amestecă din nou.

Ultimii pași de urmat

Toarnă acest amestec peste baza de prăjitură pe care ai lăsat-o la frigider. Bagă din nou cheesecake-ul în frigier, până când crema se întărește. Dacă dorești, poți decora cu o felie de portocală și un baton de scorțișoară.

Trebuie să încerci cheesecake-ul cu dovleac fără coacere. Are gust de mousse de dovleac și este cu siguranță un desert de toamnă minunat. Plăcinta cu dovleac este întotdeauna iubită toamna, dar cheesecake-ul cu dovleac este, sincer, mult mai delicios.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...