Ce vor păți elevii care nu vor să poarte mască la școală. Anunțul e oficial

Iancu Andreea 02.10.2020, 19:38
Ce vor păți elevii care nu vor să poarte mască la școală. Anunțul e oficial

Elevii care participă la cursuri la școală sunt obligați să poarte mască de protecție pe parcursul orelor. Cu toate acestea, în cazul în care aceștia nu vor să poarte masca la școală, vor fi sancționați, conform anunțului făcut de către Ministrul Educației.

Nota scăzută la purtare pentru elevii care nu poartă masca la școală

Monica Anisie a făcut precizări privind obligativitatea elevilor de a purta masca de protecție la ore. Astfel, Ministrul Educației a explicat ce riscă elevii care refuză să respecte această regulă. Un regulament care privește organizarea și funcționarea unității de învățământ stabilește statutul elevului.

„Dacă un copil nu respectă regulile, trebuie să îi explice profesorul că este important să se gândească la pericolul pe care îl realizează față de cei din jurul lui, având în vedere faptul că există posibilitatea să aibă virusul respectiv.

Există în regulamentul pentru organizarea și funcționarea unității de învățământ prevederi cu privire la sancționarea elevilor, de asemenea, în statutul elevului sunt prevăzute. Dacă vă uitați la noul regulament sunt prevederi și pentru această perioadă. Noi am dat ordin de ministru, cu un nou regulament de organizare și funcționare a unității de învățământ”, a spus Monica Anisie.

În situația în care un elev nu ascultă indicațiile profesorului de a păstra masca pe parcursul orelor, acesta riscă scăderea notei la purtare.

„Nu există acum să spunem niște sancțiuni care să vină în defavoarea elevului. În primul și primul rând, noi trebuie să îi spunem elevului că riscă să i se scadă nota la purtare. Știm că având un comportament neadecvat în spațiul școlii, din punctul ăsta de vedere, nerespectând măsurile, riscă să i se scadă nota la purtare”, a precizat Ministrul Educației.

Elevii riscă scăderea notei la purtare dacă refuză să poarte masca de protecție la școală
Elevii riscă scăderea notei la purtare dacă refuză să poarte masca de protecție la școală

Ce nouă materie vor studia elevii

În urmă cu o zi, fiind prezentă în cadrul deschiderii anului universitar la UNATC (Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”), ministrul Monica Anisie a vorbit despre o nouă materie în programa de anul acesta a învățământului preuniversitar. Aceasta a anunțat că teatrul va reprezenta materia opțională în orarul elevilor. Cei care vor putea opta pentru a studia arta teatrală sunt cei din clasele a III-a, a IV-a, a VI-a, a VII-a, a X-a şi a XI-a. Această decizie vine în urma unei propuneri făcute de către UNATC.

Această nouă disciplină își propune să introducă în universul teatral elevii români. Conform ordinului de ministru, elevii din clasele a III-a şi a IV-a vor putea studia disciplina „Eu şi scena”, cei de la clasele a VI-a şi a VII-a materia “Teatrul şi noi”, iar cei de la clasele a X-a şi a XI-a “Laboratorul de teatru”.

”Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” a propus, în acest an şcolar, Ministerului Educaţiei, introducerea în curriculum la decizia şcolii a unei discipline din domeniul artei teatrale. MEC a aprobat prin ordin de ministru ca elevii sa studieze la clasele a III-a şi a IV-a disciplina “Eu şi scena”, la clasele a VI-a şi a VII-a disciplina “Teatrul şi noi”, la clasele a X-a şi a XI-a “Laboratorul de teatru”. Ca profesor de Limba şi literatura română şi ministru, consider că acesta este un moment important pentru educaţie”, a declarat Monica Anisie, la deschiderea noului an universitar.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...